5x heerlijk zoet voor Pasen

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
rabarber-custard taart

Waar we tijdens Kerst vooral voor hartig gaan, is Pasen wat ons betreft écht bestemd voor zoet. Rijkgevulde brunchtafels, lunches bij familie en vrienden, uitstapjes met het gezin: overal is wel tijd en plaats voor extra lekkers.

Maak jij met Pasen zelf een paasbrood, kies je voor kraakverse rabarber of ga je liever voor iets luchtigs met mascarpone? Het kan allemaal!

Wist je dat we ook een lijst hebben met glutenvrije opties voor een heerlijk Pasen?

vlechtbrood met lemon curd en cranberry-vanilleboter
Zo mooi. Zo lekker. Dit vlechtbrood met zelfgemaakte lemon curd is een ware lust voor het oog én de mond. Perfect als onderdeel van een zondags ontbijt!
Zelf de lekkerste lemon curd maken doe je zo…
Voorbereiden van dit vlechtbrood kan 1 dag van tevoren. Zorg ervoor dat de karnemelk op kamertemperatuur is, anders mislukt het rijzen. Verwarm eventueel licht in een steelpannetje.
naar recept
vlechtbrood - delicious
ricottapannenkoekjes: zoet én hartig
Start je ochtend met fluffy ricottapannenkoekjes in 2 varianten: zoet (met gekaramelliseerde noten, bramen & appeljam) of hartig (met pancetta & rozemarijn).
naar recept
citroen-mascarponemousse met amaretticrunch
Janneke’s mascarponemousse met amaretticrunch en citroen is fris en tegelijkertijd heerlijk romig. 
naar recept
paasbrood
Het begint met slechts 3 basisingrediënten: meel, water en gist. En ok…een snufje zout. That’s all. Niets houdt je dus tegen om dit paasbrood te maken! Nog meer broodideeën voor Pasen.
naar recept
rabarber-custardtaart met vanille en steranijs
Net zo plotseling als het er is, is rabarber ook weer verdwenen. De friszure rozerode rabarberstengels zijn dus een beetje mystiek en kort te koop, zo van april tot juni. Dus er is geen beter excuus om ze direct te gebruiken! Maak deze rabarber-custardtaart met vanille en steranijs en word op slag verliefd.
naar recept
rabarber-custard taart
rabarber-custard taart
RECEPTEN, BEREIDING, STYLING: GILL MELLER. FOTOGRAFIE: ANDREW MONTGOMERY.