aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
italiaans |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
italiaans |
Om je aan op te warmen: flinke, gevulde minestrone met cannelinibonen. Houd ‘m vega door ’t brood met boerenkoolpesto te besmeren, maak ‘m Italiaans door de bruschetta met pancetta te beleggen. Fijne bonus: dit soeprecept laat zich makkelijk verdubbelen. Ideaal om een deel in te vriezen!
Ingrediënten
- 3 el olijfolie + extra
- 1 rode ui grofgesneden
- 3 tenen knoflook fijngesneden
- 1 pastinaak in blokjes
- 1 blikje tomatenpuree 70 g
- 1 blik tomaten gepeld, 400 g
- 3 groentebouillontabletten
- 1 kruidenbosje bijv. rozemarijn, tijm en salie
- 400 g savooiekool ± ¼ kool, gesneden
- 1 blik cannellinibonen 310 g, uitgelekt
- 50 g Parmezaanse kaas geraspt
- handvol basilicumblaadjes
- stevig brood voor erbij
Instructies
-
Verhit in een soeppan de olijfolie. Bak de ui met de knoflook en pastinaak 3 min. zonder te kleuren. Schep de tomatenpuree erdoor en laat 1-2 min. bakken. Voeg de gepelde tomaten met het vocht toe en druk de tomaten met een spatel klein.
-
Voeg 4 blikken met water, de bouillontabletten en het kruidenbosje toe en breng de soep aan de kook. Voeg de savooienkool toe en kook de soep 5 min. zachtjes.
-
Voeg de cannellinibonen toe en warm 2 min. mee. Verwijder evt. het kruidenbosje. Roer de kaas, basilicum en peper naar smaak erdoor. Lekker met stukken stevig brood en roomboter of tapenade.
Voedingswaarde
Recept en styling: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Nog meer heerlijke minestrone? Bekijk ook deze recepten:
minestrone met parelgort en basilicumpesto
Deze minestrone is de Italiaanse keuken perfect in z’n eenvoud. Het geheim? Écht goede ingrediënten: weinig in aantal, maar wel van superkwaliteit. En de pesto, die maak je zelf. Dat is nóg lekkerder!
Probeer ook deze fantastische paddenstoelenminestrone met gnocchi.
paddenstoelenminestrone met gnocchi
Met dit koude weer warm je helemaal op bij deze paddenstoelenminestrone. Koelverse gnocchi en gedroogde paddenstoelen spelen de hoofdrol in deze rijkgevulde soep.
Nog gnocchi over? Deze gnocchi met tomaten-gorgonzolasaus en pancetta is verrukkelijk!
Winterse minestrone met Hollandse groenten
Minestrone is een van de vele bekende Italiaans gerechten. Je kunt er een heleboel groenten in verwerken en dat is handig als je restjes hebt. Deze minestrone heeft een Hollandse twist door de Groninger mosterd, winterpeen en metworst. Daarnaast wordt de soep geserveerd met knapperige boerenkoolchips.
Tip: Begin een dag van tevoren met dit recept als je zelf de bonen weekt.