Watermeloen-wodkagranita met limoen-gembersiroop

Watermeloen-wodkagranita met limoen-gembersiroop

glutenvrij / lactosevrij, veganistisch
aantal 10 | drankje | lente | hollands | lactosevrij
De zomer barst los! Dus stoppen we ons favoriete zomerfruit en geurige kruiden in een onweerstaanbaar verfrissend drankje: watermeloen-wodkagranita.
Ook lekker: couscoussalade met watermeloen, feta en lamsreepjes.
Voorbereiding30 minutes
bevriezen4 hours 30 minutes
Totale tijd5 hours

Ingrediënten

  • 1 kleine watermeloen 1½-2 kg, geschild, pitjes verwijderd (zie tips)
  • 130 ml wodka

siroop

  • 150 g fijne kristalsuiker
  • rasp en sap van 2 biolimoenen
  • 40 g gemberwortel geraspt
  • paar verse muntblaadjes fijngesneden

Instructies

  • Snijd de watermeloen in stukken en pureer samen met de wodka glad in een blender of keukenmachine (zie tips). Schenk door een zeef in een ondiepe diepvriesdoos (± 1 ½ l. inhouen zet 1½ uur in de diepvries. Prak alle ijskristallen glad met een vork en zet nog 3 uur in de vriezer. Klop de ijskristallen nu elk half uur los, zodat je een korrelige granita krijgt.
  • Verwarm intussen in een pan op laag vuur de suiker met 80 ml water en roer tot de suiker is opgelost. Breng aan de kook en voeg het limoenrasp en -sap en de geraspte gember toe. Laat in ± 5 min. stroperig inkoken. Laat afkoelen maar zet niet in de koelkast. Schep voor serveren de granita in glaasjes, sprenkel er wat siroop over en bestrooi met fijngesneden munt.

Voedingswaarde

calorieën: 125kcal
eiwit: 1g
koolhydraten: 23g
auteur: delicious.
*De granita kan tot 2 dagen van tevoren worden bereid. Haal een paar minuten voor serveren uit de diepvries, zodat het een beetje zachter wordt.
Fotografie: Yuki Sugiura. Recept: Monique Lane. Styling: Olivia Wardle. Bewerking: Trudelies Schouten
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!