aantal 4 |
voorgerecht |
zomer |
portugees |
Yvette van Boven kookt voor delicious. kokkels met massa de pimentão, een perfect zomergerecht. Yvette: ‘Zachte blokjes big combineren verrassend goed in dit gerecht met Hollandse kokkels en véél koriander. Eet sowieso meer kokkels van de Nederlandse kust: waarom zou je Italiaanse vongole invliegen als er zoveel lekkers hier voor het oprapen ligt?’
Ingrediënten
- 300 g hamlappen in zeer kleine blokjes
- 3 el olijfolie
- 1 ui groot, gesnipperd
- 2 tenen knoflook geperst
- 200 ml witte wijn droog
- 1½ el massa de pimentão
- 2 laurierblaadjes
- 1 kg kokkels goed gespoeld
- 1 bosje koriander grof gehakt
- 1 handvol broodkruim* gedroogd
- voor het serveren: partjes citroen
Instructies
- Bak voor de kokkels met massa de pimentão de vleesblokjes in de olijfolie in een hapjespan, met deksel voor straks. Voeg de ui en knoflook toe als het vlees gaat bruinen. Blus af met witte wijn en roer de pimentão en de laurierblaadjes erdoor.
- Bak alles ± 1 min. op hoog vuur uit en schep dan de kokkels erdoor. Doe de deksel op de pan en laat al omschuddend – houd de deksel hierbij vast – de schelpen opengaan.
- Meng de koriander met het broodkruim. Schep de schelpen in grote kommen, bestrooi met het broodmengsel en garneer met parten citroen. Dien meteen op. Geef er stokbrood bij en een lege kom voor de lege schelpen.
Voedingswaarde
calorieën: 350kcal
eiwit: 33g
vet: 16g
koolhydraten: 14g
* Van ± 3 witte boterhammen zonder korst, ± 4 min. gebakken in de oven op 200°C.
Recept, styling en bereiding: Yvette van Boven. Fotografie: Oof Verschuren. Bewerking: Dosia Brewer
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!