aardbeien(-tijm) taartjes

Elke dag delicious. = koken met knisperende en kakelverse ingrediënten, het plezier van zelf gemaakt ervaren en samen aan tafel genieten van mooie momenten. En met deze aardbeien(-tijm)taartjes wordt elke dag heel lekker!

aardbeien(-tijm) taartjes

gebak | voor ca. 8 taartjes

150 g koude boter, in blokjes
300 g bloem + extra om te bestuiven.
snufje zout
140-200 ml ijswater
600 g aardbeien, schoongemaakt en gehalveerd
250 g geleisuiker speciaal
1 ei, losgeklopt
ca. 100 g aardbeienjam of frambozenjam om te bestrijken
eventueel: blaadjes van 2 takjes tijm & tijmbloemetjes om te garneren

Schep de boter door de bloem en het zout. Voeg de helft van het water toe en roer door met een lepel. Voeg al roerend telkens wat water toe tot er een rommelig klont ontstaat. Kneed nu snel tot een bal. De klontjes boter moeten redelijk heel blijven. Bestuif een werkblad en het deeg met bloem en rol uit tot een dikke rechthoekige lap. Vouw de lap in drieën en rol weer uit. Doe dit 5 x en bestuif regelmatig met bloem. Laat in de koelkast ca. 30 min. rusten.

Rol uit tot een lap van ca. 0,5 cm dik. Steek er cirkels uit met een doorsnede van ca. 12 cm. Rol het overgebleven deeg weer uit en herhaal tot het deeg op is. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed  2 bakblikken met bakpapier en leg op elk bakblik 4 lapjes deeg. Bestrooi elke cirkel met 2 eetlepels geleisuiker Verdeel de aardbeien (en de tijm) over het deeg maar laat ca. 1 cm van de rand vrij. Sla de rand over de aardbeien en druk aan. Bestrijk het deeg met ei en strooi de rest van de geleisuiker over de aardbeien. Bak in het midden van de oven in 15-20 min. gaar. en lichtbruin.

Neem uit de oven en laat op de bakplaat afkoelen. Garneer eventueel met de tijmbloemetjes.

Bereiden ± 45 min. / koelen ± 30 min. / oven ± 20 min.

RECEPT DOSIA BREWER

 

aardbei tijm taartjes - delicious