4x comfort food zuurkoolschotels

Zodra het buiten kouder wordt, maken we het binnen gewoon een stukje warmer. Bijvoorbeeld met deze comfort zuurkoolschotels.

Zeg je najaar, dan zeg je zuurkool. En de lekkerste en makkelijkste manier om deze gefermenteerde kool te bereiden is natuurlijk in de oven. Iedereen kent natuurlijk de klassieke zuurkoolschotel zoals je oma ‘m maakte. Maar voor een lekkere zuurkoolschotel uit de oven kun je nog veel meer smakelijke combinaties proberen.

Wil je zuurkool ook eens proberen op een andere manier? Bekijk hier 15x verrassende gerechten met zuurkool.

Is zuurkool gezond?

Met een lekkere zuurkoolschotel doe je niet alleen je smaakpapillen een plezier, maar ook je gezondheid. Want wist je dat zuurkool door het fermentatieproces ook vol probiotica zit? Ook zit er vitamine K2 in en versterkt zuurkool je weerstand. Ook verbetert het je spijsvertering en neemt het risico op ziektes af. Nog een hele goede reden om zuurkool te eten in het najaar dus.

Wist je dat je zuurkool ook zelf kunt maken? Dat is erg leuk om te doen en Mister Kitchen legt het je in dit recept direct graag uit.

Recepten met zuurkool

zuurkoolschotel met rode wijn, appel, brie & tijm
Deze zuurkoolschotel van Janneke heeft alle klassiekers van het najaar. Rode wijn, appel en zuurkool. Meer heeft een goede ovenschotel eigenlijk niet nodig.
naar recept
zuurkoolschotel
mediterrane zuurkool met saucijs en oregano
Zuurkool wordt vaak gebruikt in stamppotten, maar in deze Mediterrane ovenschotel met saucijs past de zuurkool ook perfect. De ovenschotel is snel klaar en bereid met een handjevol ingrediënten. Een lekker recept voor een makkelijke avond.
naar recept
Mediterrane zuurkoolschotel met saucijs en oregano
zuurkoolschotel met spek en boerenkaaspuree
Hollandser kan niet; zuurkool met spek en puree. Deze zuurkoolschotel is simpel om te maken en staat binnen 35 min. op tafel. Wat wil je nog meer?
Bekijk deze andere heerlijke Hollandse klassieker!
naar recept
zuurkoolschotel met quorngehakt
Herfst vraagt om wat stevigere gerechten. Maak eten met wat meer ‘gewicht’. Eten dat iedereen graag lust. Geef vleeseters eens onderstaande zuurkoolschotel met quorngehakt. We zijn benieuwd naar hun reacties. Ook kinderen die niet zo dol zijn op zuurkool, zwichten voor deze romige vega-versie met zachte appelsmaak!
naar recept
Zuurkoolschotel met quorngehakt-delicious

Zin in nog meer ovenschotels? Dit zijn 16 lekkere recepten uit de oven.

zuurkoolschotel