4x zalm teriyaki recepten

Zelfgemaakte teriyaki is oneindig veel lekkerder dan wat je in een kant-en-klaar flesje treft. En zodra je saus klaar is kun je al deze heerlijke zalm teriyaki recepten maken.

Teriyaki-marinade of -saus: ’teri’ betekent glans en ‘yaki’ grillen of smoren. De basis is sojasaus, vaak aangevuld met suiker, azijn, wijn en specerijen.

Maak ook eens deze Japanse pannenkoekjes: okonomiyaki met garnalen

Reduceren!

Het maken van teriyaki is een eenvoudig proces van reductie. Meng 2 delen sake, 1 deel mirin en 1 deel soja in een sauspan, en zet het vuur op middelhoog vuur. Je moet teriyaki meer reduceren dan je denkt. Door de saus te reduceren verdampt het water en concentreren de suiker, zout en umamismaken.

Voor zalm teriyaki recepten wil je een serieus stroperige, dikke saus. Laat de saus dus langer reduceren dan je denkt, maar draai het vuur omlaag zodat de suiker niet verbrandt.

Geen marinade maar een glazuur

Ook wij gebruiken teriyaki in recepten als marinade, maar eigenlijk is het een afwerkingsglazuur. Oftewel: je kwast de zalm op het allerlaatste in met de saus en laat de vis nog een paar minuten bakken. Het is dus een soort lak die voor een complexe smaak zorgt.

Heb je na het maken van deze zalm teriyaki recepten nog wat saus over, lak er dan gehaktballen mee, maak een dipsaus voor deze lekkere katsu of voeg een paar lepels toe aan gebakken rijst.


4x zalm teriyaki recepten

teriyaki-zalm met udonnoedels
De Japanse keuken moeilijk en tijdrovend? Zeker niet! Deze teriyaki-zalm met frisse groenten en udonnoedels is klaar voor je ’teriyaki’ kan zeggen.
naar recept
teriyaki-zalm met udonnoedels
zalmteriyaki met noedels
Vrijdag visdag, maar dan wel met een oosters tintje. Eet minstens 2 x keer per week een vet visje,dat doet je hart en vaten goed. 100 gram zalm levert al de aanbevolen 1,4 gram visvetzuren per week op. Nog meer lekkere en gezonde recepten? Bestel dan delicious. PUUR.
naar recept
zalm met noedels-delicious
zalm-nori pakketje met voorjaarsgroente en wasabimayo
Zó lekker, en het ziet er ook nog eens geweldig uit op je bord: deze zalm-nori pakketjes met groente en wasabimayo.
Ook lekker: tarte flambée met zalm.
naar recept
zalm teriyaki Zalm-noripakketjes-delicious
gestoomde vis uit de oven met teriyakisaus en komkommersalade
Wat eten we vandaag? Wij weten het wel: deze vis stoom je gaar in een zelfgevouwen pakketje met teriyakisaus.
naar recept
gestoomde vis uit de oven met teriyakisaus en komkommersalade

Heb je deze low-carb kipschnitzels al geprobeerd?

teriyaki-zalm met udonnoedels