Wortels zijn kleurrijk en zitten vol met smaak. Ze zijn het ideale ingrediënt voor een heerlijke soep. Combineer wortel met bijvoorbeeld een stukje gember, de zoete smaak van sinaasappel of voeg er kruiden aan toe. Zo heb je binnen no time een heerlijke, maar simpel gerecht op tafel staan.
Wortels zijn niet alleen maar mooi van kleur en smaakvol, ze zijn ook nog eens heel gezond. Ze zitten vol met vitamine A, B en C. De perfecte vitamine bom voor in je soep dus!
Wist je dat..?
Het loof van de wortels ervoor zorgt dat je wortels uitdrogen. Het trekt namelijk vocht uit de wortel. Zorg er dus voor dat je dit meteen nadat je de wortels gekocht hebt, afsnijdt. Als de wortels toch te droog zijn geworden, leg je ze kort in ijswater.
Gooi het loof van de wortel niet weg zodra je het van je wortels hebt verwijderd. Dit is namelijk een heerlijke smaakmaker voor in je wortelsoep. Laat het loof eventjes meetrekken en haal het voor het serveren weer uit de soep. Het geeft je wortelsoep een echte smaakboost!
Maar je kunt er ook een heerlijke salade van maken. Zoals deze kipsalade met loof
7x onze lekkerste wortelsoepen
Marokkaanse wortelsoep met kruidige couscous
Winter-blues bestrijd je heel effectief met plantaardig comfortfood als dahl met maïs of deze verrukkelijke wortelsoep!De blues maakt geen schijn van kans met deze kruidige wortelsoep. Mooi meegenomen: er komt geen vlees of vis aan te pas en alleen maar plantaardige zuivel. Zet dit comfortgerecht lekker stoer in één pan op tafel en opscheppen maar!
Met de juiste pan, lukt een gerecht absoluut beter! Zo ook deze wortelsoep met gember en cashewnoten. Tip: kies voor een soeppan met een dikke bodem, dan brandt de soep niet zo snel aan!
Niets simpeler dan winterwortel, en je kunt er veel meer mee doen dan alleen hutspot maken. Van deze basisgroente maak je stoer wintereten, zoals deze wortelsoep met koriander!
Vanavond zin in linzensoep met wortel? Zoek niet verder! We hebben een perfect recept van Janneke Philippi voor je. Binnen 35 minuten staat-ie op tafel.Linzensoep kom je tegen in zowel de Arabische, Griekse, Joodse, Armeense, Aramese, Koerdische en Turkse keuken. En dus is er voor ieder wat wils! Met vlees, zonder vlees… Wij maken vanavond deze vegetarische linzensoep.
Warm, koud of regen: soep kan altijd! En deze wortelsoep tjokvol groenten en dragonknoflookcroutons is écht genieten. De croutons zorgen voor een delicate smaakexplosie.