7x de lekkerste tomatensalades

Er gaat niets boven een tomatensalade. Daar kan je namelijk alle kanten mee op.

Een vullende maaltijdsalade met granen, een fris bijgerecht bij een stuk vlees of een lekkere lunch. Van tomatensalade krijg je nooit genoeg.

Kies voor goede tomaten van hoge kwaliteit en varieer als het even kan in vormen, maten en kleuren. Denk aan romige kerstomaatjes, vlezige plakken vleestomaat en zoete cherrytomaatjes. Dan kun je verder nog alle kanten op met dressings, toppings en bijvoorbeeld verse kruiden.

Dit zijn een aantal van de lekkerste tomatensalades.

Salades met tomaten in de hoofdrol

amandel-koftaballetjes met oertomatensalade
Een goed gevulde kom met onder meer quinoa, olijfolie, amandelen, koftaballetjes, oertomaten en plakjes feta. Ook handig: alles zit in één kom, dus neem deze amandel-koftaballetjes met oertomatensalade gerust mee het zonnetje in.
Amandel-koftaballetjes - delicious
gerst-tomatensalade met harissa-biefreepjes
Volkoren graanproducten zitten tjokvol voedingsstoffen. Heerlijk als basis voor frisse salades met groenten van het seizoen of in feestelijke gerechten voor zomerse diners.
Maak ook deze freekeh en zalm met honing-paprikaglazuur.
naar recept
gerst-tomatensalade met harissa-biefreepjes - delicious
artisjokken-tomatensalade met radicchio en burrata
Serveer de authentieke smaken van onze favoriete cucina! Met deze salade met artisjokken en tomaten start jij je Italiaanse diner heel goed.
naar recept
artisjokken tomatensalade en burrata | delicious
entrecote met gemengde tomatensalade
Groot, klein, kers-formaat, dik, dun, stevig, sappig en vooral in allerlei kleuren. Kijk niet te veel naar het uiterlijk van tomaten, want de mooiste tomaten hebben niet altijd de beste smaak. Wat minder knappe exemplaren hebben vaak wat langer gerijpt, zijn zoeter en sappiger: smaakbommen dus! Heerlijk bij een goed stuk entrecote. 
naar recept
entrecote
panzanella met raapstelen
De Italiaanse broodsalade krijgt hier een seizoensupgrade met raapstelen. Lekkere knapperige steeltjes die je heel goed rauw kunt eten, bijvoorbeeld zo: gehusseld door een tomatensalade met grote zuurdesemcroutons. Tip: In plaats van raapstelen kun je ook rucola nemen.
naar recept
panzanella met raapstelen
tomaten-perziksalade met basilicum & miso-sesamdressing
Lange tijd waren fruitsalades een no go. Hoogste tijd om ze van dat imago te verlossen. Geef ze bij de BBQ, als voorgerecht of serveer ze op warme dagen als lunch. Dit is een topcombi van Hollands zomerfruit + Italiaanse basilicum + dressing met Japanse twist!
naar recept
tomaten perzik salade
Ottolenghi’s panzanella met saffraantomaten en gepekelde rode ui
Deze panzanella is een klassieker op de Florentijnse menukaart. Het is een salade die valt of staat met de kwaliteit van ingrediënten: haal ze het liefst op de boerenmarkt. Deze versie is er eentje à la Yotam met spannende honing-saffraantomaten. Probeer ook deze panzanella met burrata en avocado.
naar recept
Panzanella Ottolenghi - delicious

Op zoek naar meer recepten met tomaten? Van gele, kleine kerstomaten tot coeur de boeuf joekels

entrecote