dit zijn de lekkerste Surinaamse hapjes – pittig, kleurrijk en verslavend

Met een mix van kruiden, specerijen en exotische ingrediënten is er met Surinaamse hapjes voor iedereen iets lekkers. Van pittige bara’s tot heerlijke pastei. Allemaal vol kleur en smaak.

Met de smaken van het Caribisch gebied, Afrika, India, Indonesië en Nederland, komt er van alles samen.

Wil je de hele tafel vol met Surinaamse hapjes? Maak dan van andere Surinaamse klassiekers gewoon een kleine variant.

alles over bakbanaan (plantaan): dit is het verschil met zoete bananen

Surinaamse hapjes en lekkernijen

zoete-aardappelsalade met Surinaamse drumsticks
Dit gerecht is een en al zomers! Zoete-aardappelsalade, drumsticks met een spicy Surinaamse marinade en allerlei frisse kruiden. Neem je bordje mee de tuin in en ga er eens lekker voor zitten. Enjoy!
naar recept
broodje bakkeljauw met hotsauce
De delicious.redactie zit vlakbij toko’s die allemaal deze Surinaamse klassieker verkopen: broodje bakkeljauw! Mister Kitchen ontdekte voor ons al eens eerder het recept voor dit comfort food met een kick. Pas op voor de Madame Jeanette, want die is heel, héél heet.
naar recept
bakkeljauw-delicious
pindasoep met paksoi en cashewnoten
Tikje surinaams: pindasoep met knapperige paksoi, kruidige cashewnoten en pit van de sambal.
naar recept
pindasoep-delicious
pindasoep met banaan-kokosballetjes
Gek op soep, maar maak je altijd hetzelfde recept? Probeer eens wat anders en ga voor deze verrukkelijke pindasoep! Je maakt 'm met homemade bouillon, veel groenten, pindakaas en verrijkt de soep met banaan-kokosballetjes.
naar recept
pindasoep-delicious
pasteitjes met kipcurry
Ideaal na een drukke werkdag, een van onze homemade diepvriesmaaltijden. Stuk voor stuk heerlijk comfortfood! Zo hoef je deze pasteitjes met kipcurry alleen nog op te warmen in de oven.
naar recept
fiadoe
Patty Samuels familie komt uit Paramaribo, Suriname, maar zelf is ze geboren en getogen in Nederland. ‘Een Surinaams feest bestaat niet zonder veel en lekker eten, daar leven wij voor! Fiadoe is een typisch voorbeeld van feest voor ons: de koek is even bewerkelijk als heerlijk. In elke familie is er een tante of oma die ’t het allerbeste kan. Die houd je dus goed te vriend, want zonder haar fiadoe is een feest niet compleet.’
naar recept
fiadoe | delicious

kip uit de oven: de 21 beste recepten