zalig zoet: 4x soep met zoete aardappel

Een romige gebonden soep kun je natuurlijk maken zoals je ‘m zelf het liefst eet. Maar er is eigenlijk nog nooit een soep slechter geworden door de toevoeging van zoete aardappel.

Deze oranje aardappel geeft je soep namelijk iets romigs, zoets én vullends. Wat wil je nog meer? Nou een aantal goede recepten natuurlijk!

Nog meer zin in soep? 18x winterse soep – om je aan op te warmen

Waarom zou je ‘m in je soep doen?

Met zoete aardappel in je soep wordt je soep niet alleen lekkerder, maar het heeft ook een functie. Weliswaar iets minder dan bij een ‘gewone’ aardappel, maar de zoete, oranje variant zorgt ook voor zetmeel en helpt dus om je soep beter te vinden.

Daarnaast is het natuurlijk een gezond ingrediënt. Zo zit er bijvoorbeeld veel bètacaroteen (een antioxidant) in. De zoete knol zit daarnaast ook vol met vitamine B2, vitamine B3, vitamine C en vitamine E. Een hele goede reden om ‘m toe te voegen aan je soep dus!

Je kunt de knol natuurlijk gebruiken als hoofdingrediënt. Maar hij is ook fantastisch in combinatie met bijvoorbeeld linzen, pompoen of andere groenten.

De lekkerste recepten voor soep met zoete aardappel

zoete-aardappel-wortelsoep met korianderolie
Het is even schillen, hakken en snijden, maar daarna doen specerijen, kruiden en de tijd het werk. Zo maak je makkelijk een eenvoudig soepje, waarvan de smaak je nog lang bij zal blijven!
Pit van gember, frisheid van sereh en limoen en ook aardse zoete aardappel en wortel maken dit een verslavend lekkere combinatie.
Heb je onze nieuwe Marokkaanse wortelsoep met kruidige couscous al eens geproefd?
 
naar recept
zoete-aardappel-wortelsoep - delicious
pittige kippensoep met zoete aardappel
Er bestaat bijna niks lekkerder dan zelfgemaakte kippensoep. Kies voor deze pittige kippensoep met zoete aardappel en quinoa en je likt je kom erbij af. Geef er knapperige, goudbruine tortilla’s bij en plakjes avocado. Een bijzondere combinatie!


Ben je een fan van zoete aardappel? Maak dan ook deze zoete-aardappelsoep!
naar recept
pittige kippensoep met zoete aardappel
zoete aardappelsoep met gebakken uien
Met onze wereldrecepten ben je snel en makkelijk even weg uit eigen land! Vandaag één van onze favorieten: zoete aardappelsoep met gebakken uien.
Ook ontzettend lekker: zoete aardappel in tomaten-linzensaus met mangochutney
naar recept
zoete aardappelsoep met gebakken uien | delicious
wortel-bataatsoep met Thaise pesto
Pure soep van zoete aardappel en wortel is al heerlijk, laat staan met deze geurige kokos en currypasta. Je maakt hem helemaal af met pesto van Thaise basilicum en koriander.
Probeer ook deze bataat-pastinaaksalade.
naar recept

Lees ook: de 10 populairste soep recepten van 2023 – met een niet zo verrassende nummer 1

zoete aardappelsoep met gebakken uien | delicious