Met deze recepten maak je van kerst een soep-er feest. Flauw grapje, maar serieus: een pan kerstsoep is écht een slimme zet.
Je kunt het ruim van tevoren maken, zodat je tijdens het kerstdiner lekker kunt genieten in plaats van alleen maar in de keuken te staan. Ook de kok verdient een relaxte kerst – ja, jij dus!
Ga voor speciale soep kerst toppings
Speel met de toppings, want daar wordt je kerst soep extra feestelijk van, plus: iedereen kan zijn eigen kom customizen! Ga voor luxe kaviaar, wat plakjes truffel of voor een klassiek crouton met een gerookte olijfolie.
Kerst soep recepten om je kerstdiner extra goed te beginnen
In deze lijst ga je sowieso een geslaagde kerstsoep vinden!
De lekkerste soeprecepten uit ons archief
Het zijn dan wel geen kerst soep recepten, maar wél echte delicious. hits die de tand des tijds hebben doorstaan:
De 8 lekkerste soepjes om je diner mee te beginnen
13 feestelijke soeprecepten voor kerst
Voor ieder wat wils met genoeg keuze uit vis, vlees en vega.
Nog een paar extra’s
wilde-paddenstoelensoep met hazelnoot
Yvette: ‘Zelfgemaakte bouillon is altijd het lekkerst. Elk eenvoudig gerecht knapt enorm op van de indringende smaak van een zelfgetrokken bouillon. Overigens is de geur van een grote pan bouillon, trekkend op het fornuis, ongeëvenaard.'
Deze tweekleurensoep kun je maken met de helft van de hoeveelheid zout die je normaal nodig zou hebben voor een goede smaak. Hoe dat kan? Door de roodgekleurde bietensoep helemaal zonder zout te maken en deze in het bord af te wisselen met een gezouten groene waterkerssoep. Het contrast in zoutgehalte tussen beide soepen verhoogt de zoutbeleving waardoor je in totaal minder zout nodig hebt.Extra lekker: druppel extra vierge olie over de soep.
pompoensoep met paddenstoelen en pistache-knoflooksalsa
Mister kitchen reisde af naar Sicilië, speciaal voor het geweldige streetfood van Palermo, de pistache van de Etna (te vinden in dit recept) en de mango’s & avocado’s langs de noordkust. Hun ’oogst’ is een feest aan Siciliaanse smaken, want nergens rond de Middellandse Zee spoelden de afgelopen eeuwen zoveel culinaire invloeden aan. Zonder te dwepen met dit veelkleurige verleden, kijken de mannen juist vooruit met de mensen die daar nu boeren, koken en smaak geven aan de toekomst. Want de wereld verandert snel en ons eten verandert even hard mee. In het jubileumnummer van delicious. lees je alles over de fantastische reis, de mensen en de bijbehorende Siciliaanse recepten. Hieronder vind je een voorproefje: pompoensoep met paddestoelen én pistache.
Maak romige bietensoep met citroen tot 2 dagen eerder en bewaar in de koelkast. Warm op laag vuur op. Rooster de druiven tot 1 dag eerder en bewaar koel. Warm voor het serveren op in de oven. Maak de groene zure room tot 1 dag eerder en bewaar in de koelkast. Maak de crumble 2 dagen eerder en bewaar afgesloten op kamertemperatuur.