’t Is weer, bijna, voorbij die mooie zomer. Met de vakantie achter de rug en het gewone leven dat roept, hebben we zin in gerechten die een vleugje zon en frisheid meebrengen. Deze snelle courgette recepten voldoen helemaal aan dat criterium!
Heb jij dat ook, dat je na de vakantieperiode weer even in het ritme moet komen? Dan is het wel zo fijn om geen uren in de keuken te staan. Onderstaande recepten zijn makkelijk én staan binnen een half uurtje op tafel. Bonuspunten als je nog wat courgettes uit eigen tuin plukt, maar van de (super)markt mag natuurlijk ook.
14 snelle courgette recepten
Lekker koken op warme dagen? Deze Franse biefsalade met courgette en roquefort staat binnen ± 25 min. op tafel. Genoeg tijd om te genieten van dit weer én toch een delicious. maaltijd.
naar receptKrab smaakt verfijnd, licht zoet en heeft een stevige textuur. Koop vers gekookte Noordzeekrab-scharen, kraak ze en haal het vlees eruit. Of kies krabvlees uit de diepvries.
naar receptVanavond ben je snel klaar, als je deze peterselie-parelcouscous met merguez maakt. Met weinig ingrediënten maak je heel lekker hoofdgerecht voor 4 personen dat schoon op gaat. Toch een restje over? De couscous is afgekoeld ook heerlijk als lunchsalade.
naar receptDoe wat meer moeite voor een onbekendere pasta-vorm, kies je favoriete ingrediënten en serveer zo’n snelle pastasalade bij de BBQ. Deze pastasalade met courgette is eenvoudig, vol zomersmaken en je krijgt iedereen er gelukkig mee.
naar receptDe januariblues maakt geen schijn van kans met dit comfort food uit één pan.
naar receptDeze pasta wordt ook wel pasta risottata genoemd, pasta net zo bereid als risotto. Elke korte pastasoort kun je ervoor nemen, bijvoorbeeld schelpjes, penne of fusilli.
naar receptTijd om lekker uit te pakken. Deze burgers zetten je zintuigen én kookkunsten op scherp, want met de bijbehorende ingrediëntenlijst wordt het alles behalve saai. Moeilijk? Nee, dat dan weer niet! Voor deze burgers gebruiken we glutenvrije ingrediënten. Wil je het hele gerecht glutenvrij maken? Kies dan ook voor glutenvrije burgerbroodjes. Zulke broodjes scoor je bij de biologische supermarkt; in de meer doorsnee winkels zijn ook normale bolletjes zonder gluten verkrijgbaar. Wees vooral niet zuinig met de mayo en gekaramelliseerde uien, die zorgen voor extra feestvreugde!
naar receptDeze courgettesoep van Janneke is echt lekkere soep én ziet er prachtig uit. Vooral de chili-yoghurt is er bijzonder bij. Wil je zelf de chili-olie maken? Dat is heel eenvoudig. Zet neutrale olie met 1 el chiliflakes of 2 gebroken gedroogde chilipepers 30 min. op zo laag mogelijk vuur. Laat de pepers in de olie afkoelen en zeef de olie daarna. Blijft donker en koel bewaard maanden goed.
naar receptDeze gegrilde pizza met courgette en geitenkaas is lekker knapperig. Met groenten als ‘vleesvervanger’ is deze pizza helemaal compleet! En no fuss, want deze pizza staat binnen 20 minuten op tafel.
Nog een heerlijke groentepizza? Probeer deze pizza met aubergine en knoflook eens!
Ricotta kun je op vele manieren toepassen in de keuken. Voeg het bijvoorbeeld toe aan dit gerecht met casarecce, chorizo en courgette.
naar receptEen hoofdgerecht binnen 15 min. op tafel? Kom maar door met deze heerlijke gegrilde kip met courgettesalade. Geen grill? Deze kip is net zo lekker op de bbq. De frisse courgettesalade is weer eens wat anders en maakt het gerecht helemaal af.
naar receptJanneke Philippi bedacht voor ons deze doe-het-zelf-pastasalade. ‘Ik vind het verrassend om de ingrediënten van een salade apart te presenteren, zodat iedereen z’n eigen salade kan samenstellen. Alle ingrediënten kun je van tevoren voorbereiden!’ Binnen een half uur staat deze salade op tafel en nog beter; in het park, op je balkon, in de tuin, als het maar al fresco is!
naar receptHalloumi is een zoute kaas uit Cyprus die een beetje doet denken aan feta. Hij is gemaakt van schapen- of geitenmelk en smelt niet snel. Daardoor is halloumi ideaal om te bakken of grillen. Heerlijk van de bbq!
naar receptRijstebloem en eieren zorgen ervoor dat de kool goed bij elkaar blijft plakken en je er lekker crispy pannenkoeken van kunt bakken. Serveer rijkelijk met groene srirachasaus en frisse avocadoparten.
naar receptBekijk ook: 12 pasta’s om je vakantiegevoel vast te houden













