Nice is de prachtige plek aan de Franse Middellandse Zee en ook dé stad van een all time favourite: de salade niçoise.
Alles wat lekker is zit wel in zo’n mediterraan zonnig bordje: rijpe tomaten, knapperige sla, een ansjovisje en heerlijke olijven.
Maak ‘m als snelle lunch of als avondmaaltijd. Zoals je van ons gewend bent, geven we gerechten graag een delicious.twist. Zo maakt Janneke Philippi een Hollandse variant met haring én eentje met ravioli als basis. Zo maak je er écht een mediterraan feestje van.
Salade niçoise dressing
De dressing voor een salade niçoise draai je heel eenvoudig in elkaar. Klop wat azijn, knoflook, mosterd, citroensap, zout en peper op tot een vinaigrette. In onderstaande recepten geven we de exacte verhoudingen en voegen we soms nét wat andere smaakmakers toe.
3x salade niçoise
Lees ook: 5x salade geitenkaas die niet te vergelijken is met de salade uit het eetcafé