Nice is de prachtige plek aan de Franse Middellandse Zee en ook dé stad van een all time favourite: de salade niçoise.
Alles wat lekker is zit wel in zo’n mediterraan zonnig bordje: rijpe tomaten, knapperige sla, een ansjovisje en heerlijke olijven.
Maak ‘m als snelle lunch of als avondmaaltijd. Zoals je van ons gewend bent, geven we gerechten graag een delicious.twist. Zo maakt Janneke Philippi een Hollandse variant met haring én eentje met ravioli als basis. Zo maak je er écht een mediterraan feestje van.
Salade niçoise dressing
De dressing voor een salade niçoise draai je heel eenvoudig in elkaar. Klop wat azijn, knoflook, mosterd, citroensap, zout en peper op tot een vinaigrette. In onderstaande recepten geven we de exacte verhoudingen en voegen we soms nét wat andere smaakmakers toe.
Meer Mediterraan?
Mocht je gek zijn op de regio, vergeet dan ook niet delicious. augustus in huis te halen. De vakantiebestemming van dit delicious.magazine is 100% ten zuiden van waar we ons normaal bevinden…naar al die heerlijke landen rond de Méditerranée. Van de Côte d’Azur naar Spanje. Of net de andere kant op, naar de Italiaanse en Griekse schiereilanden. Van een Italiaanse pizza-party tot tafels vol Griekse mezze, zelfgemaakte cocktails of een warme Spaanse paëlla.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Toch liever een abonnement? Bij 3 nummers delicious. krijg je nu het nieuwe boek van Jamie Oliver: 5 Ingrediënten Mediterraan. Lees meer!
3x salade niçoise
Lees ook: 5x salade geitenkaas die niet te vergelijken is met de salade uit het eetcafé