glutenvrij / lactosevrij
aantal 4 |
hoofd, hoofdgerecht, salade |
doordeweeks, lente, weekens, zomer |
frans, internationaal |
glutenvrij, lactosevrij
Move over haricots verts, dungeschaafde rauwe groene asperges zijn zo lekker fris in combinatie met knapperige krieltjes.
Kookgerei
- staafmixer met maatbeker
Ingrediënten
- 1 rode ui, in halve ringen
- sap en rasp van 1 biocitroen
- 1 kg mini-krieltjes met schil
- 4 eieren
- 8 el olijfolie
- 2 el mayonaise
- 1 el mosterd
- 1 blikje ansjovis ± 50 g, 12 ansjovisfilets
- 1 krop sla, blaadjes losgemaakt
- 250 g gekleurde snoeptomaten, gehalveerd
- 500 g groene asperges, dun geschaafd met dunschiller
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220°C. Marineer de rode ui in het citroensap met een snufje zout. Kook de krieltjes 10 min., kook de eieren 6 min. mee. Giet af, laat de krieltjes droogstomen in de pan met de deksel erop. Laat de eieren schrikken onder koud stromend water, pel en halveer ze direct.
- Verdeel de krieltjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Plet de krieltjes met bijvoorbeeld de achterkant van een opscheplepel, besprenkel met 4 el olijfolie en bestrooi met zout. Rooster de aardappels 20-25 min. in het midden van de oven. Schep halverwege de baktijd een keer om.
- Pureer voor de dressing 4 el olijfolie met de mayonaise, mosterd, 3 el marinade uit het bakje van de ui, de citroenrasp en ansjovis glad. Breng op smaak met peper.
- Schep de slablaadjes, tomaten en geschaafde asperges in een ruime kom om. Verdeel de salade over een platte schaal, verdeel de aardappels, uitgelekte gemarineerde ui en eieren erover. Druppel de dressing erover en bestrooi evt. met versgemalen peper. Lekker met Parmezaanse kaas.
Voedingswaarde
calorieën: 610kcal
eiwit: 16g
vet: 33g
koolhydraten: 55g
RECEPTEN, FOODSTYLING JULIE TEEKEN FOTOGRAFIE ROLINDA WINDHORST STYLING INGRID VAN KURINGEN
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Bekijk ook: sushirolletjes met bruine rijst, tofoe en komkommer