Nice is de prachtige plek aan de Franse Middellandse Zee en ook dé stad van een all time favourite: de salade niçoise.
Alles wat lekker is zit wel in zo’n mediterraan zonnig bordje: rijpe tomaten, knapperige sla, een ansjovisje en heerlijke olijven.
Maak ‘m als snelle lunch of als avondmaaltijd. Zoals je van ons gewend bent, geven we gerechten graag een delicious.twist. Zo maakt Janneke Philippi een Hollandse variant met haring én eentje met ravioli als basis. Zo maak je er écht een mediterraan feestje van.
Salade niçoise dressing
De dressing voor een salade niçoise draai je heel eenvoudig in elkaar. Klop wat azijn, knoflook, mosterd, citroensap, zout en peper op tot een vinaigrette. In onderstaande recepten geven we de exacte verhoudingen en voegen we soms nét wat andere smaakmakers toe.
3x salade niçoise
salade niçoise met Hollandse nieuwe en gepocheerd ei
Een elegante salade als in Nice, maar nu met Hollandse ingrediënten.Als Janneke Philippi in Nederland vakantie viert, kookt ze het liefst met de lekkerste producten uit de streek. Zoals met haring! Lekker, vol eenvoud en ook snel om veel tijd over te houden om lang buiten te eten.
Eén vast recept van salade niçoise is eigenlijk niet te geven, er zijn véél variaties. Maar tonijn, groene slablaadjes, tomaat, olijven en een gekookt ei zit er altijd in. Salade niçoise staat in Frankrijk vaak op de lunchkaart, maar met op zout gepofte aardappeltjes maak je er heel makkelijk een prima hoofdgerecht van!Nóg zo'n Franse saladeklassieker?
Waarom zou je voor doodgewone pasta in een pastasalade kiezen, als je ook voor zalige, gevulde pastakussentjes kunt gaan? We zijn Janneke Philippi eindeloos dankbaar voor deze slimme twist, want met ravioli blaas je zo'n beetje iedere salade heerlijk nieuw leven in. Deze kruising tussen een niçoise en een pastasalade staat deze zomer dus bij ons op repeat. Bij jou ook?