Natuurlijk eten we het liefst vers paasbrood, want er kan maar weinig op tegen zo’n plak vol mollige rozijnen en amandelspijs. Beetje boter erover en de ‘sjongejonge wat lekker!’ rolt over de tong. Heb je toch een restje paasbrood over, gooi het dan niet weg, maar maak een van deze recepten!
De snelle manier om een restje paasbrood te verwerken is gewoon als toast; even oppiepen in de broodrooster en je paasbrood kan door voor de tweede ronde. Smeer de spijs uit over de krokante boterham en beleg met een lik boter, een plak oude kaas of ga voor ricotta, honing en aardbeien zoals het recept onderaan deze pagina. Heerlijk in zijn eenvoud!
Nog leuker is om er een beetje werk van te maken en echt iets bijzonders op tafel te zetten. Je hebt net Pasen met veel familie achter de rug, en nu is de rust wedergekeerd. Tijd om jezelf in de watten te leggen. Wentel het brood in een beslag voor wentelteefjes op chic, bak een Britse bread and butter pudding met een restje paasbrood of ga voor een spektakel-stapeltaart en vervang de wafels in onderstaande schwarzwaldertaart door plakken paasbrood.
Nog een kleine tip
Als je paasbrood een tweede keer gaat bakken is de kans groot dat er een rozijn uit het brood steekt. Probeer de uitstekende rozijnen zoveel mogelijk terug te stoppen in het brooddeeg zodat ze niet verbranden. Want niets viezer dan bijten in een bittere krent.
Wentelteefjes met een restje paasbrood
Broodpudding
Toetjes met een restje paasbrood
In deze recepten vervang je de wafels, brioche of het zuurdesembrood door een restje paasbrood. Geloof je ons als we zeggen dat dat echt geen afbreuk aan de smaak doet?