restje paasbrood over na de feestdagen? 10 recepten met de leftovers

Natuurlijk eten we het liefst vers paasbrood, want er kan maar weinig op tegen zo’n plak vol mollige rozijnen en amandelspijs. Beetje boter erover en de ‘sjongejonge wat lekker!’ rolt over de tong. Heb je toch een restje paasbrood over, gooi het dan niet weg, maar maak een van deze recepten!

De snelle manier om een restje paasbrood te verwerken is gewoon als toast; even oppiepen in de broodrooster en je paasbrood kan door voor de tweede ronde. Smeer de spijs uit over de krokante boterham en beleg met een lik boter, een plak oude kaas of ga voor ricotta, honing en aardbeien zoals het recept onderaan deze pagina. Heerlijk in zijn eenvoud!

Nog leuker is om er een beetje werk van te maken en echt iets bijzonders op tafel te zetten. Je hebt net Pasen met veel familie achter de rug, en nu is de rust wedergekeerd. Tijd om jezelf in de watten te leggen. Wentel het brood in een beslag voor wentelteefjes op chic, bak een Britse bread and butter pudding met een restje paasbrood of ga voor een spektakel-stapeltaart en vervang de wafels in onderstaande schwarzwaldertaart door plakken paasbrood.

Nog een kleine tip

Als je paasbrood een tweede keer gaat bakken is de kans groot dat er een rozijn uit het brood steekt. Probeer de uitstekende rozijnen zoveel mogelijk terug te stoppen in het brooddeeg zodat ze niet verbranden. Want niets viezer dan bijten in een bittere krent.

Wentelteefjes met een restje paasbrood

wentelteefjes met geroosterde aardbeien & tijm
Als je zin hebt om het voorjaar eens goed te vieren, vervult dit gerecht al je behoeften. En wie is er niet gek op wentelteefjes? We maken ze lekker extra luxe met zoete, warme aardbeien uit de oven, smeltend ijs en geurige tijm.
naar recept
Wentelteefjes met geroosterde aardbeien en tijm
wentelteefjes met vijgen en karamelsiroop
Ouderwetse wentelteefjes worden helemaal hip door gekaramelliseerde vijgen en extra karamelsiroop.
Probeer meteen deze heerlijke wentelteefjes met perzik en hazelnoot.
naar recept
wentelteefjes met pruimenjam
Een van onze favoriete toetjes is wentelteefjes. Chef Mike McEarney uit Sidney maakt ze nog fantastischer met zoete pruimenjam.
naar recept
Wentelteefje

Broodpudding

bread and butter pudding
Gisteravond ook weer ademloos naar het oh zo fijne Heel Holland Bakt gekeken? Nee? We praten je bij: deze aflevering stond he-le-maal in het teken van toetjes. Van de lekkerste chocoladetaarten tot sibérienne en ons favoriete no-waste-recept: bread and butter pudding. De kandidaten maakten hun eigen variant op deze ‘klassieker’. Wij als delicious.redactie kunnen dus niet achterblijven: rechtstreeks uit delicious. hét bakboek geven we je bread & butter pudding volgens delicious.!
naar recept
bread and butter pudding - delicious
broodpudding met ananas
Gooi oud brood nooit weg want je kunt er ontzettend lekkere dingen mee maken. Wat dacht je van deze broodpudding met ananas? Lekker!
naar recept
broodpudding met ananas
bread & butterpudding met bramen en buttermilk-syrup
naar recept
bread butterpudding

Toetjes met een restje paasbrood

In deze recepten vervang je de wafels, brioche of het zuurdesembrood door een restje paasbrood. Geloof je ons als we zeggen dat dat echt geen afbreuk aan de smaak doet?

zuurdesembroodtoetje met frambozen & limoncello
Romige custard met frisse frambozen met een limoncello tic. Alles wat je wil toch?
naar recept
zuurdesembroodtoetje met limoncello
oranje wafels met sabayon en oranjebitter
naar recept
oranjewafel - delicious
schwarzwalder wafeltaart met anijsroom en cranberrycompote
Een mooie toren van chocoladewafels met laagjes anijsroom en cranberrycompote. Voor de wafeltaart heb je ons snelle wafelbeslag nodig. Dat is een basisbeslag dat je in een kwartier maakt. In het beslag zit geen suiker, dus het is heel geschikt om het gul te beleggen met zoete én hartige smaakmakers.
naar recept
wafeltaart-delicious
brioche met warme aardbeien en honingricotta
Deze toast van Silvia Colloca is verrukkelijk. Zoals Silvia colloca zegt: ‘Wie voor zoet zwicht, maakt deze warme aardbeien met honingricotta op briochetoast’ Kun je geen genoeg krijgen van aardbeien? Maak je eigen aardbeienjam!
naar recept

Psst: heb je deze reuze scone al gezien?