Wie is er niet groot geworden met een klassiek AVG’tje met sperziebonen? Maar je kunt er veel meer mee. We hebben de lekkerste recepten met sperziebonen voor je verzameld.
De sperzieboon wordt soms ook de prinsessenboon, slaboon, herenboon of preekboon genoemd. Wist je dat de naam sperzieboon komt van aspergieboontjes. Ze werden zo genoemd omdat ze van oorsprong net als asperges werden geserveerd met gesmolten boter en nootmuskaat.
Gelukkig weten we inmiddels dat er nog heel veel meer lekkere manieren zijn om sperziebonen te eten. Van gegrild tot gebakken of gekookt. Dit zijn 8 lekkere recepten met sperziebonen.
Liever een andere boon? Peulvruchten: alles over de (bijna) heilige bonen + recepten
Van zacht tot knapperig en van burgers tot salades: recepten met sperziebonen
Wie zegt dat je vlees nodig hebt voor een hartige stoof? Met deze combinatie van sperziebonen, tomaten en feta kom je een heel eind!
naar receptSimpel, snel en bomvol smaak: dat is deze easy gegrilde kipfilet met sperziebonen, za’atar en korianderquinoa. Weinig ingrediënten en toch is dit gerecht van Janneke Philippi absolúút niet saai.
naar receptKurkuma, ketjap, kokos en koriander! Mm… Wat veel smaken passen in dit gerecht. Variatie: Doe in plaats van gekookt ei eens dikke stukken omelet door de stoof, ook heerlijk!Maak ook deze Indische speklapjes in ketjap-tomatensaus.
naar receptDe sperzieboon is een van de meest gegeten groenten in Nederland. In dit recept verwerken we de groente in een supersnelle wokschotel met kippendij! Ideaal voor een makkelijke doordeweekse maaltijd vól smaak.
naar receptWij zijn dól op mosselen en eten ze het liefst met stokbrood en véél sausjes. Deze keer maken we ze lekker pittig: Spaanse mosselen met een sperziebonensalade.Probeer ook deze mosselen in gele curry.
naar receptEcht verrukkelijk op deze satéburger zijn zoetzure sperziebonen. Kook de sperziebonen een dag eerder beetgaar en doe ze in een (weck)pot. Schenk er een warme marinade van gelijke delen wittewijnazijn en suiker over en laat de bonen afkoelen. Zet ze minstens 12 uur koel weg om te marineren.
naar receptDeze romige pasta met tagliatelle, sperziebonen en kabeljauw bevat weinig verschillende ingrediënten en staat in een handomdraai op tafel. De pestosaus geeft het gerecht een romige smaak en is heerlijk in combinatie met de pasta. Een gezond gerecht en perfect voor een doordeweekse avond.
naar receptVandaag op het Italiaanse menu: pollo al vino bianco met fagiolini al limone. De fagiolini krijgen een boost door de ansjovis en citroen. En de pollo heeft een kruidige en iets zoete smaak.
naar receptMostarda wordt vaak gegeten bij vlees, maar hier husselen we het zoetzure condiment door de venkelsalade en sperziebonen. Een heerlijke zoete zomerdressing met de pit van mosterd en mierikswortel. Serveer deze abrikozen-amandeltaart als toetje.
naar receptBekijk ook:








