tagliatelle & sperziebonen in pestoroom met kabeljauwfilet

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Sperziebonen in pestoroom met kabeljauwfilet
aantal 4 | hoofd, hoofdgerecht | doordeweeks, familietijd | italiaans |
Deze romige pasta met tagliatelle, sperziebonen en kabeljauw bevat weinig verschillende ingrediënten en staat in een handomdraai op tafel. De pestosaus geeft het gerecht een romige smaak en is heerlijk in combinatie met de pasta. Een gezond gerecht en perfect voor een doordeweekse avond.
voorbereiding30 minuten
totale tijd30 minuten

ingrediënten

  • 400 g verse tagliatelle
  • 400 g sperziebonen
  • 400 g kabeljauwfilet
  • 2 el groene pesto
  • 200 ml houdbare slagroom
  • 2 uien
  • 2 el olijfolie
  • evt. citroensap

instructies

  • Snipper de uien. Maak de sperziebonen schoon. Verhit in een ruime koekenpan de olijfolie. Fruit de ui ± 1 min. Doe de sperziebonen in de pan en bak ze af en toe omscheppend in ± 8 min. beetgaar. Kook intussen de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Roer de pesto door de sperziebonen. Schenk de slagroom erbij en breng aan de kook. Draai het vuur laag. Leg de kabeljauwfilet tussen de bonen. Bestrooi de vis met peper naar smaak. Gaar de vis in ± 8 min. net gaar en sappig. Keer de vis halverwege. Leg geen deksel op de pan zodat de saus iets kan inkoken. Breng op smaak met wat peper en eventueel een beetje citroensap.
  • Giet de tagliatelle af en verdeel over 4 borden. Verdeel de sperziebonen met de pestoroom en kabeljauwfilet erover.
Voedingswaarde:
calorieën: 663kcal
|
eiwit: 35g
|
vet: 31g
|
koolhydraten: 57g
auteur: delicious.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Sperziebonen in pestoroom met kabeljauwfilet
Recept: Studio Philippi | Fotografie: Studio Philippi | Styling: Studio Philippi | Bereiding: Studio Philippi