Indische eieren met sperziebonen

indische eieren

vegetarisch
aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks | indonesisch |
Kurkuma, ketjap, kokos en koriander! Mm… Wat veel smaken passen in dit gerecht. Variatie: Doe in plaats van gekookt ei eens dikke stukken omelet door de stoof, ook heerlijk!
Maak ook deze Indische speklapjes in ketjap-tomatensaus.
kooktijd30 minutes
totale tijd30 minutes

ingrediënten

  • 6 eieren
  • 300 g rijst wit
  • 2 el zonnebloemolie
  • 400 g sperziebonen fijn
  • 2 sjalotjes fijngesneden
  • 3 tenen knoflook fijngesneden
  • 6 tomaten in blokjes
  • 75 ml ketjap manis
  • 150 ml kokosmelk
  • 1 bosje koriander grof gesneden
  • 50 g geroosterde pinda’s grof gehakt
  • evt. sambal

instructies

  • Kook de eieren in 7 min. net hard. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit in een koekenpan de olie. Bak de sperziebonen hierin 6 min. knapperig en beetgaar. Voeg de sjalot en knoflook toe en bak nog 2 min. Schep de tomaten erdoor en bak deze 3 min. mee.
  • Schenk de ketjap in de pan en meng goed met de groenten. Schenk langzaam de kokosmelk erbij en breng aan de kook. Pel intussen de eieren. Leg de eieren tussen de groenten en smoor het geheel 5 min. Voeg peper (of sambal) naar smaak toe.
  • Schep de rijst op 4 borden. Verdeel er de eieren met de groenten en saus over. Bestrooi met de koriander en de pinda’s.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Recept, styling en bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi. Bewerking: Trudelies Schouten
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

indische eieren