ravioli bolognese met funghi

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Ravioli met funghi
aantal 4 | hoofd, hoofdgerecht | doordeweeks | italiaans |
In de voorraadkast van Janneke staan altijd handige Italiaanse basics, zoals gedroogde paddenstoelen. Janneke: 'Daarmee geef ik soep en saus extra hartigheid. Makkelijk door de ravioli, intens lekker door gehaktsaus en heerlijk bij burrata die zich mengt met de saus.'
kooktijd30 minuten

ingrediënten

  • 20 g gedroogde paddenstoelen
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 300 g rundergehakt
  • 70 g tomatenpuree (1 blikje)
  • 100 ml rode wijn
  • 1 blaadje laurier
  • 350 ml passata di pomodoro
  • 500 g ravioli met paddenstoelen (koelvers)
  • 150 g burrata (1 bol)
  • 50 g rucola
  • 50 g pecorino

instructies

  • Hak de gedroogde paddenstoelen in stukjes. Doe ze in 100 ml warm water en zet apart om te weken.
  • Snijd de ui en de knoflook klein. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Fruit de ui en de knoflook ± 1 min. Voeg het gehakt toe en bak rul in ± 4 min.
  • Schep de tomatenpuree erdoor en bak ± 1 min. zachtjes. Schenk de rode wijn erbij en laat zachtjes koken tot de wijn bijna helemaal is verdampt. Voeg de paddenstoelen met het weekvocht en de laurier toe.
  • Schenk de passata erbij en smoor de saus zachtjes 8 min. Voeg zout en peper naar smaak toe. Kook intussen de ravioli in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Giet de ravioli af en verdeel over een schaal. Schep de bolognesesaus erover. Scheur de burrata in stukjes en verdeel over de saus. Bestrooi met de rucola en schaaf er de pecorino boven. Maak af met wat extra vierge olijfolie.
Voedingswaarde:
calorieën: 777kcal
|
eiwit: 34g
|
vet: 37g
|
koolhydraten: 61g
auteur: delicious.
RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING STUDIO PHILIPPI.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!