De oven is misschien wel onze beste vriend in de keuken. Sla jij ook meerdere keren per week aan het bakken, braden, stoven of roosteren in de oven? Bekijk dan deze lijst met ovengerechten die in de smaak vielen bij onze lezers in 2024.
In de lijst vind je diverse nieuwkomers op onze website. De tartiflette is echt een winterse klassieker die je wil maken wanneer het buiten vriest of op wintersport bent. Een gerecht waar je het direct warm van krijgt.
Ook de macaroni met tonijn en romige penne met paddenstoelen zijn sinds 2024 op onze website te vinden. Het zijn ovengerechten die je echt een keer wil proberen, want duizenden andere delicious.lezers hebben ze al gemaakt. Succes gegarandeerd dus!
In de lijst vind je verder veel klassiekers. De nummer één prijkte vorig jaar ook al op de toppositie en is ook gewoon een heerlijk, simpel gerecht. Dat het recept op deze plek staat, vinden we dus ook helemaal niet gek.
10. B’stilla
b’stilla Marokkaanse kippenpastei
Lekkerder kan bijna niet: kip met ras el hanout & kurkuma in een krokant filojasje. Erbij: zoetzure krenten. Zo waan je je direct in Marokko!
Aardappel met zalm is altijd goed. Dit gezonde recept kan niet ontbreken in dat lijstje. De aardappel wordt heerlijk crunchy door het roosteren en getopt met veel kruiden. Het gerecht staat snel op tafel en is daardoor ideaal voor doordeweeks.
De tartiflette is een klassiek gerecht uit het Franse Haute-Savoie. Deze winterse maaltijd maak je met kaas, aardappels, spek en witte wijn. Nog meer zin in aardappel? Maak dan deze aardappelgratin met bleekselderij.
Je kunt de andere helft van dit gerecht ongebakken, bestrooid met de kaas en het kruimelmengsel 1 maand in de vriezer bewaren. Verwarm de oven voor op 190℃, dek de nog bevroren macaronischotel af met aluminiumfolie en bak 25 min. Verwijder het aluminiumfolie en bak het nog 20-25 min. zodat het gratinlaagje krokant wordt.
Grote stukken vis bereiden lastig? Welnee! Het is makkelijker dan eenpersoonsporties en het fornuis of de oven doen al het gaarwerk voor je. Dit zorgt voor fantastisch veel smaak. Proef maar eens deze Marokkaanse zalm met geroosterde paprika.
Waan je voor héél even in Italië met deze vega melanzane parmigiana. Een laagje aubergine, een laagje mozzarella, wat tomatensaus en genieten maar! Tip: venkel geeft dit gerecht een lekkere anijssmaak.
Het maakt niet uit welke vis je voor deze romige casserole kiest. Nog lekkerder: kies niet één soort vis, maar van alles wat. Ook met de groenten kun je alle kanten op: courgette, venkel, paprika en ook broccoli, sperziebonen, wortel en cherrytomaten zijn heerlijk. Lekker met rijst, krieltjes of tagliatelle!Ook een goed idee: deze goudkleurige mosselchowder.