crunchy aardappels met zalm uit de oven

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Crunchy aardappels met zalm
glutenvrij
aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks | | glutenvrij
Gerechten met aardappel en zalm zijn altijd goed. Dit gezonde recept kan niet ontbreken in dat lijstje. De aardappel wordt heerlijk crunchy door het roosteren en getopt met veel kruiden. Het gerecht staat snel op tafel en is daardoor ideaal voor doordeweeks.
kooktijd20 minuten
oventijd10 minuten
totale tijd30 minuten

ingrediënten

  • 600-800 g kleine nieuwe, bloemige aardappels (ongeschild)
  • paar takjes rozemarijn de naaldjes fijngesneden
  • 2 tenen knoflook fijngesneden
  • 4 zalmfilets van ± 150 g zonder vel
  • 1 bos groene asperges
  • bosje kervel grof gehakt
  • 1 biocitroen, gehalveerd
  • extra vergine olijfolie
  • peper en zeezout

instructies

  • Verwarm de oven voor op 220°C. Schuif de bakplaat alvast in de oven.
  • Boen de aardappels schoon en kook ze in 15 min. net gaar. Meng intussen de knoflook en rozemarijn in een ovenschaal waar de vis net inpast met 3 el olijfolie en zout en peper naar smaak. Wentel de zalm door de kruidenolie en laat 5-10 min. staan.
  • Verhit intussen een grillpan of gietijzeren koekenpan voor. Snijd de harde onderkant van de asperges. Besprenkel de asperges met olijfolie. Gril ze – in porties – in een paar minuten rondom. Ze mogen kleur krijgen, maar zijn gaar of minder gaar sowieso lekker.
  • Snijd intussen de kervel grof. Leg de warme asperges in een schaal en meng ze met de kervel. Pers 1 citroenhelft uit en snijd de andere helft in partjes. Breng de asperges op smaak met peper, zout en wat citroensap.
  • Leg de citroenpartjes bij de zalm en zet 10 min. in de oven. Giet de aardappels af, laat ze even uitdampen en plet ze met de pureestamper, zodat ze openbarsten maar niet helemaal plat zijn. Besprenkel ze ruim met olijfolie, peper en zout en leg ze op de hete bakplaat. Rooster ze 10 min.
  • Haal de zalm uit de oven en laat even rusten. Knijp de citroenpartjes uit boven de vis. Serveer de aardappels met de zalm en de asperges.
Voedingswaarde:
calorieën: 695kcal
|
eiwit: 33g
|
vet: 45g
|
koolhydraten: 36g
auteur: delicious.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Crunchy aardappels met zalm
Productie: Wendie Hagen | Fotografie: Jeroen van der Spek | Styling: Annemieke Paarlberg