Pompoen is hét symbool van de herfst en duikt overal op zodra de dagen korter worden. Het is niet alleen een erg populair ingrediënt in risotto’s, curry’s en soepen, ook voor pasta is pompoen een heerlijk ingrediënt. Het zorgt niet alleen voor een heerlijke aardse smaak in je pasta, maar je keuken gaat er ook nog eens heerlijk van ruiken.
Vanwege zijn zachte, romige structuur is de pompoen perfect te gebruiken als basis voor sauzen, zonder dat er room of boter aan te pas komt. Het zorgt dus niet alleen voor een heerlijke romige pasta, maar het is ook nog eens gezond.
Hoe schil je een pompoen?
Pompoenen schillen kan soms een uitdaging zijn door hun stevige schil, maar met de juiste techniek is het zo gedaan. Snijd eerst de pompoen doormidden en verwijder de zaden met een lepel. Zet de halve pompoen op de snijkant en gebruik een scherp koksmes om de schil in lange stroken van boven naar beneden te snijden. Als alternatief kun je de pompoen ook kort koken of in de oven roosteren, zodat de schil makkelijker loskomt. Of, nog makkelijker, doe ‘m een paar seconden in de magnetron.
Hieronder hebben we 8 pasta’s verzameld met pompoen in de hoofdrol. Dus pak je vlijmscherpe koksmes er maar vast bij.
8x pompoen pasta
fettuccine met pompoen en pancetta-pangrattato
Pompoen is tegenwoordig het hele jaar door verkrijgbaar en daarom ook prima in te zetten in voorjaarsgerechten. Het groen van de erwten en het oranje van de pompoen en de zachtgele kleur van de fettuccine brengen je meteen in lente sferen.
Het geheime ingrediënt dat dit gerecht net even een onverwachtse kick geeft is olijventapenade. Dus heb je nog een potje staan in de koelkast? Doe een paar lepels door de pasta!
Zelf ravioli maken is voor ons lekker ontspannen. Pastadeeg kneden, pastavellen langzaam door de pastamachine halen en daarna met veel precisie de verrukkelijke pompoen-amarettivulling over de vellen verdelen. De pasta dichtvouwen, op maat snijden, kort koken en dan: genieten! Van een bord vol ravioli met heerlijke saliebotersaus.
Echt comfortfood deze pasta met milde pompoensaus en lekker veel pecorino.Heb jij ook zo'n zin in pompoen met druilerig weer? Hier zijn onze 10 lekkerste recepten.
Als je het weekend veel eters over de vloer krijgt, is dit het ideále gerecht. Lekker makkelijk én.. je hoeft maar 30 minuten in de keuken te staan, de oven doet de rest. Heb jij meer tijd voor je gasten!
Je zou bijna niet geloven dat dit geen echte spaghetti is! Deze pompoenspaghetti is zoet, nootachtig van smaak en gemaakt van uitsluitend groenten. De rauwe ham en gebruinde boter maken de spaghetti helemaal af.
Pompoen: er is geen groente die meer bij het najaar past dan onze oranje vriend. Zonde om ‘m alleen voor Halloween te gebruiken. Kirsten heeft tal van ideeën in petto voor deze geweldige vrucht die rond september van het land komt en bijna het hele jaar verkrijgbaar is. Een prachtige Italiaanse pastarol met pompoen bijvoorbeeld.