nr.1 foodmagazine

Fettuccine met pompoen en pancetta-pangrattato

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp


aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks, weekend | italiaans |
Pompoen is tegenwoordig het hele jaar door verkrijgbaar en daarom ook prima in te zetten in voorjaarsgerechten. Het groen van de erwten en het oranje van de pompoen en de zachtgele kleur van de fettuccine brengen je meteen in lente sferen. 
voorbereiding30 minuten
Oven25 minuten
totale tijd55 minuten

ingrediënten

  • ½ flespompoen 800 g, zonder pitten,geschild en in 3 cm blokjes
  • 3 el ahornsiroop
  • 6 el arachide-olie
  • 4 tenen knoflook ongepeld
  • 300 g fettuccine
  • 90 g diepvriesdoperwten
  • 100 g pancetta in kleine repen
  • 4 sneetjes zuurdesembrood in stukjes
  • 35 g amandelschaafsel
  • 1 biocitroen rasp en sap
  • peterselie platte voor garnering

instructies

  • Verwarm de oven voor op 200ºC. Doe de pompoenblokjes in een kom en meng met de ahornsiroop, 1 el arachide-olie en wat zout en peper. Schep samen met de tenen knoflook op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ± 25 min. in het midden van de oven of tot de pompoen licht gekleurd en gaar is.
  • Kook de pasta in een pan met gezouten water beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de laatste minuut van de kooktijd de doperwten toe. Giet de pasta en doperwten af en vang 80 ml kookvocht op.
  • Verhit intussen voor de pangrattato 4 el olie in een ruime koekenpan op matig vuur. Bak hierin de pancetta in 3 min. knapperig. Voeg de stukjes brood toe en bak nog 3 min. totdat die ook goudbruin en knapperig zijn. Schep regelmatig om. Voeg het amandelschaafsel toe en bak 1 min. mee tot het licht kleurt. Schep de pangrattato uit de pan en zet apart.
  • Verhit de rest van de olie in de koekenpan. Knijp de knoflook uit de vliesjes en prak met een vork in de pan. Voeg de pasta, het citroensap en het opgevangen kookvocht toe. Schep de pompoenblokjes voorzichtig erdoor. Schep eenderde van de pangrattato en de citroenrasp erdoor. Verdeel over een grote schaal en bestrooi met de rest van de pangrattato en de peterselie.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Recepten: Warren Mendes. Fotografie: Chris Chen, Petrina Tinslay. Styling: Michelle Noerianto, Vivien Walsh. Bewerking: Minta Nicolaï
 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!