Nodig iedereen uit die je lief is en snijd een grote plaatpizza aan op een zondagavond, na een portie lummelen, theeleuten en tuinieren. Bak meerdere soorten voor een feestje, of houd ze lekker voor jezelf en je gezin.
Doet de vorm er echt toe? Rond, ovaal, of rechthoekig, de knapperige randjes van een pizza veranderen echt als je ze in een andere vorm boetseert. Niet veel, maar net genoeg zodat de ratio anders is en daarmee de smaakbeleving. Dat terzijde, het belangrijkste is het gemak waarmee je een plaatpizza snijdt.
Dat tomaat, mozzarella en basilicum erg lekker zijn op een pizza is geen geheim. Om je eigen creativiteit aan te zwengelen hebben we een lijstje gemaakt met onze favoriete plaatpizza recepten; soms verrassend, soms iets meer werk, maar altijd lekker. Ga bijvoorbeeld eens voor de combinatie van tuinbonen en geitenkaas, maak een pittige bloemkool plaatpizza of serveer een Turkse variant.
12x plaatpizza recepten
Nog een heerlijke groentepizza? Probeer deze pizza met aubergine en knoflook eens!
Bekijk ook het recept voor aardbeienjam met balsamico en chiazaad