In Nederland zijn we gek op pasta met zalm, blijkt wel uit zoekcijfers van Google. En geef de mens eens ongelijk, want zo’n romig bordje met vis schreeuwt comfortfood. Reden voor ons om ons archief in te duiken op zoek naar parels.
Zalm is veruit de meest gegeten vis in Nederland. Daarna volgen tonijn, haring, kabeljauw en mosselen. Maar, de afgelopen jaren eten we steeds meer verschillende soorten vis, vooral ook buitenshuis. In totaal eten we zo’n 9,5 kilogram vis per jaar en daarmee komt Nederland op de 12de plaats van alle Europese landen. Niet slecht, maar óók opmerkelijk als land dat grenst aan zee – zo blijkt uit onderzoek van GFK.
Het februari 2023-nummer van delicious. staat helemaal in het teken van comfortfood. Je bestelt het magazine hier:
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
5x pasta met zalm
Deze makkelijke viscasserole is heerlijk bij wat gekookte pasta:
Bekijk ook: 13x zalm uit de oven