aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
italiaans |
Voor snelle kokers is pasta een prima optie. Vooral met lekker lente- en zomerweer is pasta heerlijk. Wat dacht je van deze verse pasta met zalm?
kooktijd20 minuten minuten
totale tijd20 minuten minuten
ingrediënten
- 2 el olie
- 2 bosuitjes in stukjes
- 150 ml crème fraîche
- 2 el tomatenketchup
- 300 g zalm gerookt, in reepjes
- 12 zwarte olijven ontpit, in reepjes
- 2 el kappertjes uitgelekt
- 150 g rucola slamelange
- 300 g lintpasta koelvers, met kruiden
instructies
- Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de bosui zachtjes. Roer de crème fraîche, tomatenketchup en 1 el water erdoor en verwarm nog even. Schep de zalm, olijven en kappertje erdoor en warm de saus nog 5 min. door. Breng op smaak met weinig zout (gerookte zalm is al vrij zout) en vers gemalen peper.
- Kook intussen de pasta volgens de gebruiksaanwijzingen beetgaar en giet af. Verdeel de sla over de borden, schep de pasta erop en verdeel de zalmsaus erover.
auteur: delicious.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!