Coq au vin is een échte klassieker. Toch durven wij het aan om een delicious twist te geven aan de beroemde stoofpot. Dit zijn 4 coq au vin recepten met een twist.
Je vindt ‘m in ieder zichzelf respecterend Frans dorpje op de kaart: coq au vin. Ooit uitgevonden om het taaie vlees van oude hanen lekkerder te maken. Inmiddels is het meer dan ingeburgerd om gewoon kip te gebruiken: dat is makkelijker te krijgen, malser en sappiger.
Maak je coq au vin op klassieke wijze, dan gebruik je de karbonade, poten, vleugeltjes en filet én een flinke scheut rode wijn. Daarmee lijkt de bereiding enigszins op boeuf bourguignon. Ook hier voeg je smaakmakers als een bouquet garni, uitjes, champignons en/of spek toe. Even stoven en dan héérlijk genieten met aardappeltjes, brood, rijst of pasta.
Wij zouden delicious. niet zijn, als we niet een paar heerlijke variaties hadden bedacht. Kiest u maar! Ga je voor coq au vin met witte wijn en dragon, lekker herfstig met cognac en paddenstoelen of verrassend klassiek met rode wijn en orgaanvlees?
Als je van coq au vin houdt, vind je kip à la normande vast ook te gek!