Kersttradities, ze verschillen van land tot land. En van regio tot regio. Een traditie die in veel huizen in ons land de tafel siert is de kersttulband.
Wordt de tulband bij ons dik met poedersuiker bestoven, een deur verder komt er een dieprode, warme bosvruchtensaus bij. Een geinige, oude traditie is het meebakken van een mini-tulband, die je later op de ‘moeder’ tulband zet.
Je kersttulband kun je een paar dagen van tevoren al bakken, bewaar de cake goed verpakt en snijd hem in mooie plakken aan de feestelijke ontbijttafel waar een glas bubbels uiteraard niet ontbreekt. Lekker met een lepel vijgen-sinaasappeljam of limoenmarmelade.
Hou je nog een gaatje over voor dit toetje? Een heerlijk stuk van deze marmertulband met butterscotch-fudge-glazuur bij de thee of koffie. Met fudge maak je elk toetje of taart nóg lekkerder!
chai-spice tulband met amandelen & kardemomglazuur
Elk feestje verdient een taart, of andersom! En dan het liefst deze tulband! Dus kies maar uit en vier ons jubileum mee met een taart naar jouw smaak: van rijk & romig tot klein & verfijnd, van royaal & robuust tot fris & fruitig. Je vindt ze allemaal in het november-nummer van delicious. dat nu nog in de winkels ligt. Hieronder een preview van de chai-spice tulband met amandelen en kardemomglazuur.
Vreemde combinatie? Ja, en toch verrijken zoete frambozen en pindakaas deze stevige cake! Dit is dé tijd van het jaar om iedereen om je heen te verwennen met homemade zoet. Ook leuk om uit te delen: espressomadeleines.
tulband met gemarineerde mandarijntjes in gembersiroop
Bakken dat het een lieve lust is. Dat doen we bij delicious. graag. En dat delen we met liefde met je. Dus ook deze wow-tulband! De tulband is heel easy te bakken en terwijl deze iets afkoelt maak jij de mandarijntjes in homemade gembersiroop.
Verrassend lekker! Door de toevoeging van frisse frambozen proef je de chocolade in deze tulband nog beter.Volg deze tips, dan zal je tulband mooi en héél uit de vorm komen.
It’s beginning to smell a lot like Christmas! Niets zo leuk als je huis in kerstsfeer brengen en heerlijk zoet en kruidig laten geuren. Dus wees niet zuinig met de speculaaskruiden, kruidnagel en nootmuskaat. Extra leuk: serveer deze magische sugar & spice-cake onder kerstboom. Dit recept komt uit het kerstnummer van delicious. en bestel je hier.
hartige soda-tulband met tahini & gekaramelliseerde uien
Zo’n lekker luchtige tulband kan natuurlijk ook in een hartige variant. Met kruiden, pittige kaas, gekaramelliseerde uien en een fijne saus van tahini, balsamico en honing erover. Ideaal voor de kerstbrunch!