7x kaasfondue recepten om je een échte Fransoos of Zwitser te wanen

In het editorial van ons februari 2023-nummer over comfortfood schreef hoofdredacteur Karolien al: ‘Hoe heerlijk is een koude winterdag, als er binnen een pan kaasfondue op tafel komt!’ Mee eens? Dan hebben we 7 fantastische kaasfondue recepten voor je.

‘Ik moet zeggen dat kaasfondue me vroeger een beetje zenuwachtig maakte. Een kant-en-klare mix is makkelijk, maar wel wat saai. En zélf kaasfondue maken, leek me ontzettend riskant’, schrijft Karolien in het magazine. Totdat ze aan de hand van een recept van deliciousmagazine.nl aan de slag ging en het gewoon probeerde.

Het werd een succes en sindsdien varieert ze erop los met verschillende kazen en van alles om in de kaas te dippen. Janneke Philippi deelt in het nummer een fantastische kaasfondue met gin, die we ook hier met je kunnen delen:

kaasfondue met gin, steranijs & geroosterde wintergroenten
Hoe heerlijk is een koude winterdag, als er binnen een pan kaasfondue op tafel komt! Maar het maakte onze hoofdredacteur Karolien vroeger ook een beetje zenuwachtig.
Karolien: 'Een kant-en-klare mix is makkelijk, maar wel wat saai. En zélf kaasfondue maken, leek me ontzettend riskant. Wat als het gaat kleven, te dik of juist te dun wordt?
Tot ik op een ijskoude dag besloot het gewoon te proberen, volgens een recept van de delicious.website. Het werd een groot succes en sindsdien varieer ik er op los met allerlei kazen en van alles om in de kaas te dippen.'
naar recept
kaasfondue recepten met gin

In onze kerstnummers vind je nog heel veel meer lekkers. Je bestelt de nummers hier:

6 kaasfondue recepten

kaasfondue van emmentaler en beaufort
Kaasfondue: het doet ons altijd een beetje denken aan zo’n retro-oranje fonduepan op tafel waar je vroeger met de hele familie omheen zat. Dat kan natuurlijk ook wat moderner en meer ‘delicious.’! Maak deze kaasfondue van emmentaler en beaufort.
naar recept
kaasfondue van emmenthaler en beaufort | delicious
pompoen gevuld met kaasfondue
Na een hap van deze fondue zijn we verkocht. Je holt de pompoen uit en vult deze met deze kruidige en romige kaasfondue. En als hij leeg is schraap je de pompoen helemaal leeg. Zo lekker!
Zin in meer kaasfondue? Maak dan ook eens dit trio van kaasfondue.
naar recept
gevulde pompoen kaasfondue - delicious
fondue van bergkaas met maanzaad
Door bergkazen te gebruiken in de kaasfondue krijgt ie een lekker pittige smaak. Maanzaad wordt veel gebruikt in de Tirolse keuken en is een heerlijk toevoeging in kaasfondue.
naar recept
bergkaasfondue
trio van kaasfondue
Kaasfondue met je familie en vrienden is altijd gezellig. delicious. friend Eke maakte een heerlijk kaasfonduetrio van boerenkaas, geitenkaas en Italiaanse blauwader.
naar recept
kaasfondue-delicious

Dit ga je waarschijnlijk ook lekker vinden: geitenkaasstrudel met belegen geitenkaas, flinterdunne courgette & sjalotchutney

kaasfondue recepten met gin