Om je aan op te warmen, tutta la famiglia te voorzien van een vullende maaltijd en simpelweg te genieten van het beste uit ons favoriete vakantieland: Italiaanse tomatensoep is altijd goed.
De Italiaanse keuken maakt de zaken vaak niet gecompliceerder dan ze zijn. Moet de soep juist goed vullen? Pak wat ciabatta of stevig brood en roer wat grove stukken voor het opdienen door de soep. En natuurlijk kan je soep niet zonder wat lekker pittige extra vergine olijfolie.
De afgelopen jaren passeerden legio Italiaanse tomatensoepen de revue in delicious. magazine. Van goedgevulde broodsoep en minestrone tot fluweelzachte romige soepjes.
Welke tomaat voor je Italiaanse tomatensoep?
Het begint allemaal met de keuze voor de tomaat. Een goed rijpe tomaat smaakt licht zoet en fris, maar de zuren voeren de boventoon. Vleestomaten zijn vaak wat wateriger, terwijl kleine tomaatjes wat zoeter zijn. Net als tomaten uit blik. Rooster tomaten om ze nóg intenser en zoet van smaak te maken. In de recepten hieronder hebben we al een keuze voor je gemaakt, maar je kunt natuurlijk altijd experimenteren!
Mocht je een fles wijn willen optrekken bij je tomatensoep, combineer hem dan met een lichte witte wijn. Denk aan een Zuid-Afrikaanse chenin blanc of soave.
Italiaanse tomatensoep recepten
Nog zo’n lekker Italiaanse recept voor stevige soep?
Ook heerlijk:
Toch iets anders dan Italiaanse tomatensoep? Maak deze Marokkaanse wortelsoep met kruidige couscous