6x Italiaanse drankjes + de lekkerste inspiratie voor spritz

Tijd voor aperitivo! Zin om een borrel open te trekken bij je Mediterrane hapjes, maar weet je niet goed wat? Onderstaande lijst met Italiaanse drankjes helpt je op weg! Prego.

Want natuurlijk kun je een heerlijke prosecco opentrekken of gaan voor die Barolo uit de Piëmonte, maar een zelfgemaakt drankje is misschien wel net zo lekker. Of lekkerder. Zeker wanneer de zon écht doorbreekt deze lente.

Bekijk ook de lijst: 27x Italiaanse hapjes voor elk moment

Met een heerlijke aperol, amabrusco of limoncello cobbler is Italië helemaal niet ver weg. En mocht je in de mood zijn voor nog meer spritz, scroll dan even verder.

Net als ons gek op de Italiaanse keuken? Vergeet dan ook niet het extra dikke Italië-nummer van delicious. in huis te halen.

6x Italiaans drankje

Aperol gin-tonic
Gek op Aperol spritz en gin-tonic? Maak dan zeker dit fusion drankje, de Aperol gin-tonic. Best of both worlds en de perfecte cocktail tijdens een lange zomerse avond.
naar recept
Aperol gin-tonic
lime aperol spritz
Wij zijn dan wel geen Italianen, maar houden veel van aperol spritz, dé sprankelende terrasdrank bij uitstek. Een schijfje limoen erbij maakt de zomer nog verleidelijker, om van te genieten wanneer je maar wilt.
Nog meer spritz varianten!
naar recept
aperol spritz italiaanse drankjes
amabrusco
Janneke doet graag inspiratie op in Italiaanse steden en verrast je met heerlijk, eenvoudig eten vol smaak en finesse. Ga vooral eens borrelen met deze fizzy amandelcocktail. Salute!
Gek op amaretto? Maak dan ook eens deze amarettotaart.
naar recept
amabrusco cocktail
negroni
Voor een heerlijke cocktail hoef je niet naar een bar te gaan, die maak je gewoon zelf! Probeer deze bitterzoete klassieker uit Italië: negroni.
Methode: stir
Glas: rocks
Garnering: sinaasappelzest
Begrijp je al die ingewikkelde cocktailtaal niet? Wij helpen je!
naar recept
limoncello cobbler
Naar zee? Je hebt niet veel meer nodig dan limoncello, een mousserende witte wijn en zelfgemaakt citroensiroop om deze friszure strandcocktail te maken.
naar recept
cobbler limoncello | delicious

Ben bekijk ook deze spritz drankjes:

En voor de alcoholvrije spritzers:

aperol spritz italiaanse drankjes