6x spritz alcoholvrij

Zin in een feestelijke spritz om het weekend in te luiden, maar dan spritz alcoholvrij? Met deze virgin drankjes wil iederéén opeens de bob zijn.

1. Botivo

Geïnspireerd op de klassieke Italiaanse aperitieven is Botivo een slow sipping botanical drink nieuwe stijl. Gemaakt in kleine batches in Hertfordshire, Engeland met sinaasappel, gentiaan, alsem, rozemarijn, tijm en honing. Puur over ijs of met bruiswater. Of ga voor de vurige kick van gember en voeg gemberbier of ginger ale toe.

Voor een virgin spritz is Botivo wat aan de prijzige kant, maar als je bedenkt dat je er zeker 20 bittere glaasjes uit kunt halen valt het eigenlijk wel weer mee.

2. Bitter Bloed

Lastig om een volwassen 0.0% aperitief te vinden? Niet als je je glas vult met Bitter Bloed van Roze Bunker. Dit is echt next level lekker, een krachtpatser in je glas. Onbespoten bittere sinaasappelschillen – die anders in de prullenbak zouden belanden – grapefruit, inheemse kruiden zoals gentiaanwortel (bekend van Italiaanse amaro) en het geheime wapen: gebrand eikenhout.

Zoals ze zelf zeggen vormen de biologische broeders van (bloed)sinaasappels en grapefruit een multi-inzetbare oplossing voor een avondje 0.0 cocktails. Niet alleen maak je er een bruisende virgin spritz mee door 1 deel Bitter Bloed te mengen met 2 delen 0.0 prosecco en 2 delen bruiswater, je maakt er ook in een handomdraai een negroni mee en aromatische old fashioned.

3. Dark Shed alcoholvrije Virgin Negroni

We dronken deze virgin negroni als eerste aan de bar van restaurant Metro in Amsterdam Noord en waren direct om. Want: net zo kruidig, prettig bitter en zelfs het mondgevoel kan opboksen tegen the real deal. Ga voor de klassieke spritz verhouding 3:2:1 (3 delen prosecco, 2 delen bitter, en 1 deel bruiswater) en je hebt een drankje waar je de rest van het jaar op terug kunt vallen.

4. Sir James: voor de kruidige virgin spritz

‘Drank’ zonder alcohol groeit explosief en dat is fijn. Zoals aperitief Sir James 101, een serieus bitter met de natuurlijke smaken van kruidnagel, nootmuskaat met bittere sinaasappel en een vleug rozemarijn en salie. Drink deze sir als Spritz met bruiswater (of een scheut Prosecco als je toch een beetje alcohol wilt) of gewoon met veel ijs.

5. Versin rode vermouth

Ja, ook die is alcoholvrij, want het gaat snel in de wereld van 0.0. Een lekkere vermouth kun je nu gewoon drinken zonder neveneffecten. Met een heerlijk bittertje en kruidig karakter. Perfect over ijs of voor een virgin spritz met een schijfje sinaasappel.

6. Nona

Charlotte, de vrouw achter Nona, ging op zoek naar perfecte alcoholvrije cocktails die het gebrek aan alcohol niet met suiker compenseren. Deze spritz smaakt zoals het moet: frisse bloedsinaasappel en sinaasappel met een fijne bitter van gentiaanwortel.

Dorstig naar nog meer alcoholvrije drankjes? Lees ons grote 0.0 dossier: alles wat je wilt weten over de lekkerste alcoholvrije drankjes

Botivo virgin spritz
BRON: BOTIVO