Normaal, gezond koken: hoe deden we dat ook alweer? Je zou het bijna vergeten door de feestdagen. Geen nood, we hebben wat kersverse inspiratie voor je: 8 gezonde recepten met bloemkool.
Want dat een bloemkool een i-de-aal ingrediënt is, moge duidelijk zijn. Je kunt de groente natuurlijk klassiek bereiden, maar bloemkool leent zich ook perfect als couscous, rijst of vervanger van gehakt.
En dat is juist interessant wanneer je wat gezonder wil eten. Bloemkool bevat een stuk minder calorieën dan vlees of rijst. Maak bijvoorbeeld de couscous van bloemkool van onze culi Janneke Philippi.
Serveer er de linzenburgertjes en harissadressing bij en je hebt een complete, gezonde maaltijd te pakken. Mét bonuspunten voor de peulvruchten.
Meer inspiratie? Scroll even verder.
8 gezonde recepten met bloemkool
Bloemkool is zó veelzijdig! Je kunt er zelfs nasi goreng van maken, eh… bloemkool goreng!
Lees ook: 14x gezonde winterse recepten met minder dan 600 calorieën