Superluchtig met een knapperige korst en zacht en ook iets chewy vanbinnen: dat is perfecte focaccia. In dit artikel delen we de lekkerste focaccia recepten met je!
Wij maken klassiekers én varianten met heerlijke toppings. Ideaal als stevige lunch met een frisse salade, of snijd ze in stukjes als easy borrelhapjes.
In het maart-nummer van delicious. delen we nog drie heerlijke recepten: met spek, ui en karwijzaad, duiven-honingfocaccia met zoetzure sjalotten en paté en het recept voor focaccia met aardappel en kruidenboter met geroosterde knoflook. Trek gekregen? Bestel het nummer hier.
Iedere regio zijn eigen focaccia
Valeria Lucente van Focacceria Amsterdam: ‘Alles draait bij ons om die mooie traditie van de focaccia uit Genua. Oorspronkelijk werd hij gebakken met strutto (reuzel), als een soort snack die daardoor zacht bleef: de antica, die we ook maken en heel erg lekker is.’
‘Elk deel van Italië kent een ander type focaccia. De Genovese wordt met gist gemaakt, olijfolie en je eindigt met de kuiltjes – de vingers van de bakker – in het Italiaans ‘occhi’ (ogen) waarover je de kenmerkende salamoia schenkt: een mengsel van water, olijfolie en zout. Daardoor is deze focaccia ook minder dik, extra zoutig en heel knapperig.’
Klassiek Italiaans
Met een twist
Cursus: Italiaans deegwaar
Meer leren over Italiaans brood? Volg de online cursus van delicious.academy! Roberta Pagnier laat je zien hoe je een heerlijke Napolitaanse pizza bereidt en de beste focaccia, krokante grissini en gevulde tortano maakt. Daarnaast kun je in de cursus veel meer Italiaanse recepten vinden.