Je weet wat ze zeggen: de eerste indruk is altijd het belangrijkst! Wij geven je een lijstje met feestelijke voorgerechten (vis, vlees en vega) waarmee de eerste indruk meer dan goed zal zijn.
Een roman wil je vanaf de eerste zin – liever nog het eerste woord – ingetrokken worden, om vervolgens hoofdstukken lang in een paralleluniversum te bestaan, totdat je het boek weglegt omdat je gestoord wordt door zoiets primairs als honger of omdat je ogen de zwaartekracht niet meer kunnen weerstaan.
Zo wil ik het liefst aan het (kerst)diner beginnen. Het voorgerecht is de opening die moet verleiden, je bij de lurven grijpt en hongerig maakt naar meer, meer, meer! Ga dus voor een gerecht met fijne zuren, dat niet al te veel vet en zwaar is – want anders is het diner al afgelopen voordat het begonnen is – met leuke contrasterende texturen en speelse kleuren. Dus maak je voorgerecht feestelijk, en spannend genoeg zodat geen hap helemaal hetzelfde smaakt. We geven je suggesties:
Meer feestelijke kerstrecepten? Je vindt op deze pagina al onze kerstrecepten bij elkaar!
9x feestelijke voorgerechten
Deze heerlijke rillettes van witvis is perfect voor een hapje om te delen of als voorgerecht! Serveer de rillettes met lekkere krokante crackers.
naar receptPien: 'Met dit gerecht kun je helemaal los met kleuren en borden. Als ik een diner organiseer met verschillende voorgerechten, dan serveer ik dit gerecht op een groot bord of een schaal, zodat iedereen zelf kan pakken.'
naar receptOesters: you either hate them or love them. Voor alle liefhebbers onder ons of de nieuwsgierige visfan: deze oesters met pancetta-limoenkruim zijn heerlijk! Het kruim zorgt voor extra structuur en smaak. Zijn oesters nieuw voor je? Hier lees hoe je ze makkelijk opent.
naar receptDeze steak tartare is Frans en tegelijkertijd Aziatisch, dit alles dankzij een paar simpele ingrediënten als gember en sesamolie. Proef de kwaliteit van de Franse keuken en de rijkheid aan smaken van de Aziatische keuken. Gegarandeerd genieten!
naar receptMooi natuurlijk al die extra’s als specerijen, nootjes, broodkruim, zaden & pitten en cressen op je feestgerechten. Maar strooi nooit alleen maar omdat iets aantrekkelijker oogt. Onze strooisels geven vooral veel smaak of halen de smaak van een ingrediënt juist naar boven, voegen extra crunch of juist iets zachts toe.
naar receptLaat je gasten dit jaar versteld staan door jouw uitbundige keuze en grote gebaren! Zet ze even op het verkeerde been, verbluf en verwonder met deze carpaccio met cranberry- ‘kappertjes’.
naar receptRauwe pompoen? Ja! Het grapefruitsap maakt ’m zachter en met de kersenpickle spice je hem up. Houd je niet van blauwe kaas? Vervang dan door geitenkaas.
naar receptZelf rijpe vijgen plukken kan ook hier, want ook bij ons geven vijgenbomen steeds vaker een gulle oogst in het vroege najaar. Een verrukkelijke sensatie, nét zo lekker als het maken van dit verrassende recept. Zoet én een beetje hartig.
naar receptWil je dit gerecht voorbereiden? Bak de tartelettes tot 1 dag eerder en bewaar goed afgesloten op kamertemperatuur. Maak de ragout 1 dag eerder en bewaar in de koelkast. Warm even kort op vóór het serveren.
naar receptBenieuwd naar meer feestelijke inspiratie? Ontdek hier onze kerstmagazines van dit jaar!








