Een van onze favoriete eetmomenten op eerste of tweede kerstdag? Brunch! Hét moment om lekker de tijd voor elkaar te nemen en voor fantastisch eten.
Uitgebreide brunchgerechten of feestelijke kleine lekkernijen zorgen voor een gezellige sfeer, zijn geschikt voor een groot of klein gezelschap en kan makkelijk van tevoren worden klaargemaakt. Zo is het moeiteloos genieten. Verdeel de recepten, dek de tafel in stijl en start met een feestdrankje.
Makkelijke kerstbrunch ideeën
Kies dit jaar voor een elegante kerstbrunch vol feestgerechten. Ga voor een shared pop-up thema, klassiek & chic, 100% groenten of lekker easy. Kook samen of laat iedereen een zelfgemaakt gerecht meenemen. Kun je moeilijk kiezen? Maak dan lekker veel verschillende recepten en snijdt die in kleinere stukken. Zo maak je van je kerstbrunch een proeffestijn.
Vul, naast een of meerdere van de 10 ideeën hieronder, je tafel aan met vers fruit, verschillende soorten brood, koffie, thee, bubbels en andere feestelijke drankjes. Zo zijn mimosa’s haast onlosmakelijk aan brunch verbonden. Gezellig de tijd hebben met de mensen om wie je geeft.
5x hartige kerstbrunchrecepten
Kerstochtend ná kerstavond vraagt misschien om wat herstel, of ga je juist voor de gezelligheid met een grotere groep. Start met een feestelijk drankje, zoals een Aperol-gin-tonic. Dip lekker in een shakshuka en serveer er een radicchiosalade met pompoen bij. Soep, zoals een geroosterde-paprikasoep, doet het altijd goed, bijvoorbeeld in een klein glaasje om zo uit te drinken. De zalmforel met tahin en kruidensalade is een gegarandeerde showstopper.
Soep van geroosterde paprika en tomaat met madera-room
Wat is er leuker dan kerstkoken mét en voor je familie? Voor de kinderen versier je deze geroosterde paprika soep met room en dungesneden tomaat. In de volwassen versie doe je een scheut madera en reepjes geroosterde paprika.Je kunt de soep en madera-room 2 dagen eerder maken. Bewaar afgesloten. Neem de soep ruim 1 uur voor serveren uit de koelkast en verwarm 10 min. op laag vuur. Haal de maderaroom 15 min. voor serveren uit de koelkast.
naar receptRadicchiosalade met pompoen & geroosterde-druivendressing
Kies dit jaar een elegante kerstbrunch vol feestgerechten met een Midden-Oosters tintje. Deze radicchiosalade mag dan niet ontbreken!Houd het easy, kook samen of laat iedereen een zelfgemaakt gerecht meenemen. Verdeel de recepten, dek de tafel in stijl en start met een feestdrankje.
naar receptShakshuka met rokerig lamsgehakt & feta
Een flinke pan of grote schaal is wat je nodig hebt voor dit hartige Midden-Oosterse brunchgerecht. Klassieke shakshuka wordt gemaakt met eieren die worden gepocheerd in een tomatensaus met chili, uien en rokerige specerijen zoals komijn en paprika. Dit recept is extra smoky dankzij de chipotlesaus. Wist je al dat chipotle chili de gedroogde en gerookte variant is van een groene jalapeño? Zet deze goddelijke shakshuka op tafel tijdens een uitgebreide zaterdagbrunch.Goed idee: zelf flatbreads maken om lekker mee in de saus en eieren te dippen. Dit recept is afkomstig uit het maartnummer 2022 van delicious. magazine. Bestel het magazine in de shop.
naar receptZalmforel met tahin en kruidensalade
Wát een plaatje deze zalmforel met tahin en kruidensalade… En lekker dat ‘ie is. Een handje van dit, een handje van dat en een flinke zalmforel… Dat maakt dit gerecht tot de ultieme maaltijd om je gasten te verwennen. Meer inspiratie met zalm? Dit zijn onze 5 favorieten.
naar receptAperol gin-tonic
Gek op Aperol spritz en gin-tonic? Maak dan zeker dit fusion drankje, de Aperol gin-tonic. Best of both worlds en de perfecte cocktail tijdens een lange zomerse avond.
naar recept5x zoete kerstbrunchrecepten
Tijdens het kerstontbijt of de kerstbrunch mag een kerstbrood of kerststol niet ontbreken. Geef er een twist aan, zoals dit recept met pistachespijs en anijsboter. Of serveer een breekbrood – of plukbrood, monkeybread, borrelbrood of hoe je het wil noemen. Een brood om lekker te delen! Espressomadeleines, aardbeien-macadamiacrostata en een citroen-meringuemousse maken het helemaal af. Kijken of er wat overblijft!
Kerstbrood met pistachespijs & geklopte anijsboter
Tijdens het kerstontbijt mag een kerstbrood of kerststol niet ontbreken. En hoe leuk is het dan om er een kleine twist aan te geven? Deze heerlijke variant maak je met pistachespijs en anijsboter. Een bijzondere toevoeging die je positief gaat verrassen!
naar receptMonkeybread met kaas & hazelnoot-paprikadip
Vers afgebakken brood bestrooid met groene kruiden, pompoenpitten en Beemster Oude kaas. Daar wil je toch je tanden inzetten? De hazelnoot-paprikadip maakt het helemaal af.Ook heel lekker: gevuld brood met Beemster Jong Belegen 30+.
naar receptEspressomadeleines
Espressomadeleines is echt iets voor het weekend… Eerst lekker uitslapen en dan gezellig met z’n allen aan tafel voor een heerlijke Italiaanse brunch. Het beslag voor de espressomadeleines kun je de avond van tevoren al maken. Laat het een nacht rusten in de koelkast en de volgende ochtend hoef je dan alleen maar de oven aan te zetten en koffie te zetten.
naar receptAardbeien-macadamiacrostata
Bestrijk de crostata met een dikke laag frangipane, voor de variatie gemaakt met macadamianoten in plaats van amandelen – dit is een topcombinatie met de aardbeien! Het deeg wordt nog knapperiger als je de crostata op een pizzasteen bakt. SEIZOENSFRUIT: Deze crostata kun je natuurlijk ook met ander seizoensfruit als nectarines, pruimen of peren maken. Alles wat je maar lekker vindt.
naar receptCitroen-meringuemousse
Mmm… Wat is deze mousse lekker luchtig! De perfecte combinatie met een vleugje friszure citroen. Wanneer je geen crème-brûléebrander hebt, kun je het eiwit ook goudbruin branden onder de hete ovengrill. Blijf er wel bij, het gaat snel!Dit is ook een heel goed idee: meringue-semifreddo.
naar receptBekijk ook: kerst brunch: alle recepten voor een zorgeloze feestochtend of middag









