de beste cocktails met tequila! 5 recepten

Bij het schrijven van dit stuk horen we ‘m als in ons hoofd: de saxofoon uit dat nummer van The Cramps. Tequila! Precies de sfeer die past bij dit lijstje met de beste tequila cocktails.

Dat we in Nederland gewend zijn om tequila te shotten, is eigenlijk zonde. Hierdoor kennen veel mensen de drank in varianten van slechtere kwaliteit. Terwijl, er zijn zo ontzettend veel lekkere tequila’s en tequila-cocktails te ontdekken. Haal dus een een fles goede drank en maak onderstaande cocktails.

Verschil tussen tequila en mezcal

In de lijst vind je ook een verdwaalde mezcal, omdat we het recept voor onze smoked pink paloma je écht niet willen onthouden. Het verschil tussen de twee drankjes die allebei uit Mexico komen en gemaakt zijn van agave?

Tequila wordt uitsluitend van blauwe agave gemaakt en heeft een zachte, zoete smaak. Mezcal heeft vaak een wat rokerige smaak en bevat soms wel meer dan dertig soorten agave. De drank is ook meestal geproduceerd in Oaxaca en omliggende regio’s.

5x de beste cocktails met tequila

smoked pink paloma
De pink paloma: een fris alternatief op de margarita. Zoet, zuur, zilt, bitter… deze cocktail heeft het allemaal.Dit is dé signature cocktail van bartender Tess.
naar recept
zomer cocktail
Long Island Iced Tea
Gelijke delen drank én een flinke scheut cola. Volg je onderstaand recept, dan heb je in een handomdraai deze zomerse cocktail gemaakt.
naar recept
Long Island Iced Tea
passiefruit-margarita
Een limoensappige dorstlesser om nog heel vaak te maken deze zomer. Gek op pit? Meng de zoutvlokken dan met een snuf chilivlokken voor een spicy bite.
Liever een cocktail met meer body? Ga voor een espresso martini: hét drankje voor iedereen die niet van desserts houdt
naar recept
passiefruit margarita
caipirinha
Wat is er nu lekkerder dan op een warme zomeravond met vrienden in de tuin na te tafelen en cocktails te drinken?
Methode: shake
Glas: coupe
Garnering: zoutrandje en limoenpartje
Begrijp je al die ingewikkelde cocktailtaal niet? Wij helpen je!
naar recept
Margarita
Tess Posthumus, award winning bartender, schreef het boek Cocktails met Tess en deelt haar kennis over drank en cocktails elke maand in delicious. Laat je verleiden door deze zomerse Margarita.  Nog meer cocktail-tips van Tess: Havana Old Fashioned
naar recept

Bekijk ook: 23x drankjes voor een (geslaagd!) tuinfeest

passiefruit margarita
RECEPTEN: PHOEBE WOOD & HELENA MOURSELLAS | FOTOGRAFIE: MARK ROPER | STYLING: KIRSTEN JENKINS.