Zin in een lekker aromatisch gerecht? Probeer dan zeker eens de Indiase biryani. Rijst met vlees, groenten en een mix van specerijen die samen een explosie van smaak vormen.
Er zijn veel verschillende soorten, die vaak vernoemd zijn naar de regio waar ze vandaan komen. Zo heb je de Hyderabad biryani, die bekend staat om zijn gebruik van malse geitenvlees en verse kruiden. En wat dacht je van de Kolkata biryani, die wordt bereid met aardappelen en ei? Elke regio heeft zijn eigen unieke draai aan het gerecht gegeven.
Het rijstgerecht zelf maken is alles behalve moeilijk. Je brengt rijst op smaak en voegt groenten, vlees of vis toe. Maak het gerecht af met verse kruiden en eventueel een scheutje yoghurt of limoensap. Onderstaande recepten leggen je stap voor stap uit wat je moet doen.
In het mei 2023-nummer van delicious. maken we een reis om de wereld. Verbreed je rijstrepertoire. Van Italiaanse risotto tot Japanse onigiri, want rijst is belangrijk in zoveel keukens. Bestel het nummer hier!
3 x biryani recepten
Ook heerlijk, deze maqloubeh:
Lees ook: waarom restjes rijst gevaarlijker zijn dan je denkt