Korma lamskoteletten met biryani-rijst

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
lamskoteletten


aantal | hoofdgerecht | doordeweeks, voorjaar | |
Ga vanavond voor lekker spicy! Marineer eerst de lamskoteletten met currypasta. Gril ze en maak de rijst geel met kurkuma. Citroen erover en klaar!
kooktijd35 minuten

ingrediënten

  • 12 lamskoteletjes bot schoongemaakt (vraag je slager dit te doen)
  • 100 g korma-currypasta
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 ui fijngesneden
  • 2 tenen knoflook fijngesneden
  • 1 laurierblaadje
  • 1 kaneelstokje
  • 5 kardemompeulen gekneusd
  • 300 g basmatirijst
  • tl kurkuma gemalen
  • 20 g uitjes gebakken, 1 zakje
  • ½ rode ui in dunne ringen
  • 40 g rozijnen
  • 4 takjes munt alleen de blaadjes
  • citroenpartjes voor erbij

instructies

  • Bestrijk de lamskoteletjes met de currypasta en zet apart om te marineren.
  • Verhit intussen de olie in een pan met dikke bodem en bak hierin de ui ± 4 min. tot hij zacht is. Voeg de knoflook, het laurierblaadje, kaneelstokje en de kardemompeulen toe. Bak 2 min. mee. Voeg de rijst toe, schep om en voeg 600 ml water toe. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat ± 20 min. zachtjes koken tot de rijst gaar is en al het vocht heeft opgenomen.
  • Verhit intussen een grillpan en gril de koteletjes in delen ± 2 min. per kant voor medium rare of naar wens langer. Laat ze losjes afgedekt met aluminiumfolie ± 5 min. rusten.
  • Schep de helft van de rijst in een schaal en houd warm. Voeg de kurkuma en 1 el water aan de rest van de rijst toe, schep om tot de rijst mooi egaal geel van kleur is en kook nog 2 min. op laag vuur. Verwijder het laurierblaadje
  • en het kaneelstokje. Schep de gele rijst door de witte rijst. Verdeel de gebakken uitjes, rode ui, rozijnen en munt erover.
  • Serveer met de lamskoteletjes en geef de citroenpartjes erbij. Lekker met spinaziesalade uit ons delicious.groenteboek, zie pag. 132!
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Recepten: Warren Mendes. Fotografie: Chris Chen, Petrina Tinslay. Styling: Michelle Noerianto, Vivien Walsh. Bewerking: Minta Nicolaï
 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!


lamskoteletten