Met de zachte bittere blaadjes van de andijvie maak je de lekkerste recepten voor de zomer. En nee, dan bedoelen we niet alleen maar stamp! Dit kun je ook maken met deze oer-Hollandse groente.
Rauw hussel je er frisse salades mee, met zwoele nectarines en hartige oude geitenkaas of aardappeltjes en parmezaan. Gewokte noedels met tahin-sojasaus en andijvie zijn al net zo lekker, evenals ons recept voor een mediterrane andijviestoof met olijven en kikkererwten.
Laat je niet voor foppen door het winterse uiterlijk van deze bladgroente, want andijvie recepten zijn juist op en top zomers! Vooral als je de andijvie even kort bakt, of roostert in de oven krijgt de struik een lekker volwassen bittertje. En wist je dat de smaak bitter volgens de traditionele Chinese geneeskunde en Ayurveda een verkoelende werking op het lichaam heeft? Best een gewilde eigenschap op een klamme zomerdag.
Meer weten over andijvie? Lees dan dit artikel!