Of je ze nu suddert in tomatensaus, serveert met romige polenta of gewoon prikt op een feestje: Italiaanse gehaktballetjes zijn altijd een goed idee.
Ze zitten bomvol smaak, zijn makkelijk te maken en eindeloos te variëren – van klassiek met rundergehakt en Parmezaan tot verrassend met mortadella of pesto. Perfect om doordeweeks te draaien, maar ook als comfortfood in het weekend.
Van zulke balletjes krijg je vanzelf trek. Daarom: hier 7 recepten om van te smullen – buon appetito!
7x recepten met gehaktballetjes – the Italian way
We maken gehaktballetjes uit de oven met boerenkoolpesto en mozzarella, want doordeweeks gaan we voor maximale smaak in zo min mogelijk tijd!
naar receptMet mortadella worden gehaktballetjes extra rijk en hartig. Dus maak een dubbele portie en vries de helft in.
naar receptTortelloni is een pastasoort waarbij de pasta wordt gevuld met verschillende ingrediënten, zoals tomaat of kaas. Tortellini is de kleinere variant en wordt vaak gevuld met vis of vlees. Heerlijk met gehaktballetjes en tomaten-ricottasaus.Blijf in Italiaanse sferen met deze pasta met spinazie, mozzarella en citroenboter.
naar receptIdeaal als er weer eens te weinig uren in de week zitten: onze homemade diepvriesmaaltijden. Op de dag zelf hoef je ze dan alleen nog op te warmen in de oven. Bijvoorbeeld deze lasagne met gehaktballetjes en rozemarijnbechamelsaus.
naar receptDeze smaakbommetjes zorgen heel makkelijk voor heel veel smaak. Nog relaxter koken? Maak de balletjes en de ragù van tevoren. Dan hoef je ze alleen nog maar te gratineren onder de grill.
naar receptGevulde gehaktballetjes, daar hebben we zin in vanavond! Met een heerlijk romige tomatensaus met mascarpone. Bij Janneke thuis een echt familiefavoriet.Hoe maak jij de beste gehaktballen? Wij geven tips!
naar receptOok iets voor jou? Kipschnitzel met jalapeño-kruidenmayo





