5x nasi met een twist

Wie houdt er niet van een echte Indonesische nasi goreng? Ja, de traditionele versie is heerlijk, maar er zijn nog zo veel meer varianten. Daarom: vijf ideeën voor verrukkelijke nasi goreng met een twist.

Benieuwd naar de ins- en outs voor het koken van rijst? Bekijk dan deze drie verschillende methodes voor de perfecte rijst.

gebakken-rijst-delicious

gebakken rijst met garnalen en shiitake

Valli: ‘Zoetwatergarnalen zijn een specialiteit van het gebied van het Westelijke Meer: ik smulde ervan in Dragon Well Manor. Geïnspireerd hierop bedacht ik dit roerbakgerecht met gebakken rijst.’

>> naar recept

nasi

nasi met tofoegehakt en snelle tomatensambal

Kook de rijst voor deze nasi liefst een paar uur of een dag eerder. Afgekoelde rijst plakt minder en bakt mooi los en luchtig. Maak wat extra tomatensambal en bewaar in een gesteriliseerd potje in de koelkast.

>> naar recept

surinaamse nasi zoetzuur | delicious

surinaamse nasi met zoetzuur

Met Jannekes recepten ben je soms snel en makkelijk even weg uit eigen land! Bijvoorbeeld als het écht herfst wordt en jij meer een zomermens bent. Ga voor Mexicaanse chili met chocolade of kies voor deze Surinaamse nasi met homemade (!) zoetzuur.

>> naar recept 

telor kecap - delicious

telor kecap met simpele nasi

Janneke Philippi: ‘Als variatie op de traditionele telor kecap bak ik van de eieren ook weleens omeletten, ‘daar’ in het Maleis. Rol ze op en bind ze vast met een reepje prei. Vastzetten met een bamboeprikker kan ook. Verwarm ook de omeletten kort mee in de ketjapsaus.’ 

>> naar recept

nasi met kimchi

nasi met kimchi, gebakken eieren en bacon

Kimchi: de pittige Koreaanse gefermenteerde groente die je in potten koopt bij Aziatische winkels en natuurwinkels. De smaak is rijk in umami en dus über hartig. Fantastisch in dit nasi-gerecht!
Uitproberen! Zo maak je stap voor stap klassieke kimchi.

>> naar recept 

nasi met kimchi