Wie houdt er niet van een echte Indonesische nasi goreng? Ja, de traditionele versie is heerlijk, maar er zijn nog zo veel meer varianten. Daarom: 15 ideeën voor verrukkelijke nasi goreng met een twist.
Benieuwd naar de ins- en outs voor het koken van rijst? Bekijk dan deze drie verschillende methodes voor de perfecte rijst.
15x nasi recept, want dat is zéker te nassen
Dit smakelijke gerecht lijkt sterk op de Indonesische nasi goreng en het is een absolute aanrader om de gebakken ansjovis aan de nasi toe te voegen. Je kunt de waterspinazie vervangen door babyspinazie of boerenkool.
naar receptKort in de keuken en toch smullen: wie wil dat niet? Deze gebakken rijst met garnalen is geweldig! Lekker &makkelijk met een Aziatische touch. En dat binnen 30 minuten.
naar receptKook de rijst voor deze nasi liefst een paar uur of een dag eerder. Afgekoelde rijst plakt minder en bakt mooi los en luchtig. Maak wat extra tomatensambal en bewaar in een gesteriliseerd potje in de koelkast.
naar receptMet Jannekes recepten ben je soms snel en makkelijk even weg uit eigen land! Bijvoorbeeld als het écht herfst wordt en jij meer een zomermens bent. Ga voor Mexicaanse chili met chocolade of kies voor deze Surinaamse nasi met homemade (!) zoetzuur.
naar receptValli: ‘Zoetwatergarnalen zijn een specialiteit van het gebied van het Westelijke Meer: ik smulde ervan in Dragon Well Manor. Geïnspireerd hierop bedacht ik dit roerbakgerecht met gebakken rijst.’
naar receptJanneke Philippi: ‘Als variatie op de traditionele telor kecap bak ik van de eieren ook weleens omeletten, ‘daar’ in het Maleis. Rol ze op en bind ze vast met een reepje prei. Vastzetten met een bamboeprikker kan ook. Verwarm ook de omeletten kort mee in de ketjapsaus.’

Kimchi: de pittige Koreaanse gefermenteerde groente die je in potten koopt bij Aziatische winkels en natuurwinkels. De smaak is rijk in umami en dus über hartig. Fantastisch in dit nasi-gerecht!Uitproberen! Zo maak je stap voor stap klassieke kimchi.
naar receptDeze saté staat zo op tafel. We kunnen eigenlijk allemaal argumenten bedenken om 'm op te nemen in je vaste repertoire.
naar receptGebruik de ketjap die je lekker vindt. Ketjap asin voor een niet zo zoete nasi en manis of medja voor een zoetere smaak.
naar receptDenk je aan de markten van Maleisië, dan voel je al bijna de vochtige hitte en proef je die geurige gerechten met citroen-gras, trassi, tamarinde, kerrieblad, pepers en kokos. Wij doen deze ingrediënten graag door soep, noedels en curry. Alles bomvol smaak en pit die nooit vervelen!
naar receptNasi lemak is een Indonesisch gerecht van in kokosmelk gekookte rijst met pandanblad, citroengras en gember. Er wordt zoetzuur en op smaak gemaakte sambal bij gegeven. Je kunt de sambal behalve met gember ook met wat vissaus hoger op smaak brengen.
naar receptAfhaaleten uit eigen keuken? Deze goreng maak je met een twist! In plaats van rijst gebruik je bloemkool, dat is nét iets zachter dan rijst. Extra fijn: je krijgt je dagelijkse hoeveelheid groenten binnen zonder het te merken.Of ga eens voor lekker uitgebreid 'thuis uit eten': pekingeend met pannenkoekjes.
naar receptHeb je zin in nasi met een twist? Ga dan voor de nasi van quinoa met pinda's en koriander. De pinda zorgt voor de nodige crunch en de koriander geeft het gerecht meer smaak. En ook niet vervelend; het staat binnen een half uur op tafel. Ben je op zoek naar een goede toevoeging in je keuken? Bekijk dan deze 8x Aziatische sauzen die in jouw keukenkastje horen.
naar receptSlablaadjes zijn verschrikkelijk ondergewaardeerd. Wij zien ze vooral als een vervanger voor wraps en taco's, maar in Azië is het een volwaardig gerecht: san choy bow. Deze variant met kimchi is heerlijk fris en pittig. Maak ook deze variant met sinaasappel en eendenborst
naar receptBekijk ook deze lijst: 10x recept voor omelet – voor een snelle maaltijd













