popsicles, fris, fruitig & feestelijk!

Het fantastische aan deze popsicles is dat je er al je favoriete tropische fruit in kwijt kunt. Varieer naar hartenlust met carambola, kiwi, mango, passievrucht, ananas of papaja. Maak een flinke voorraad, dan heb je altijd een lekker ijsje bij de hand.

popsicles

nagerecht | 8 stuks

110 g fijne kristalsuiker
125 ml citroensap
200 g tropisch fruit, bijvoorbeeld papaja, ananas, mango, carambola (stervrucht), kiwi, passievrucht
ook nodig: 8 platte ijsvormpjes van 80 ml inhoud, met houder en ijsstokjes

Verwarm de suiker met 250 ml water in een steelpan met dikke bodem op laag vuur en roer tot de suiker is opgelost. Laat 1 min. koken. Neem de pan van het vuur en laat afkoelen. Roer dan pas het citroensap erdoor. Snijd het fruit in plakjes en stukjes die in de vormpjes passen. Zorg dat de snijvlakken glad tegen de zijkanten van de vormpjes liggen. Schenk de zelfgemaakte limonade in de vormpjes en sluit ze af met de dekseltjes inclusief stokjes, of laat 1 uur bevriezen en zet losse ijsstokjes in het midden. Laat in een nacht verder bevriezen. Neem de ijsjes valk voor serveren uit de vormpjes.

Bereiden ± 20 min. / vriezer 1 nacht.

RECEPTEN, STYLING EN FOTOGRAFIE THE FOOD DEPT BEWERKING COLETTE BEYNE

Feestje? Bestel dan het delicious.kookboek Altijd feest Daarin staan maar liefst 120 recepten & tips voor elke gelegenheid. Van welkomstcocktail tot ijs en van brunch tot taart. Voor tuinfeest, verjaardagsfeest, strandfeest, kerst en nog veel meer feestjes. €27,95

 

popsicles-ijsjes-delicious