wild op toast

Met deze hartige wildtoast verras je de wildliefhebber zeker, serveer ‘m als warme lunch voor 2 of voorgerecht voor 4.

Wildtoast met oude kaas

1 el olijfolie
1 sjalot, gesnipperd
2 blaadjes salie, in reepjes
200 g wildgehakt
1 blikje tomatenpuree
150 ml wildfond (of vleesbouillon of rode wijn)
2 dikke plakken handgesneden zuurdesembrood
handvol (biologische) rucola
stukje oude kaas

Verhit in een braadpan de olijfolie en fruit de sjalot met de salie. Voeg het gehakt toe en bak rul. Bak de tomatenpuree 1 minuut mee. Schenk de fond langs de rand in de pan en laat het vlees op laag vuur zachtjes zo’n 10 minuten stoven tot een dikke vleessaus, leg de deksel schuin op de pan. Breng het vlees op smaak met zout en peper. Rooster het brood in een grillpan of droge koekenpan, halveer de plakken eventueel, en leg ze op de borden. Verdeel een beetje rucola over het brood en schep er het vlees op. Schaaf mooie krullen oude kaas boven de toast en dien warm op.