‘Waterkers heeft een pittige smaak. Wij zijn er dol op, maar voor sommigen is het net te scherp. Als alternatief kun je door de porties veldsla of een restje grofgesneden kropsla scheppen of voeg wat doperwtjes toe.’
Probeer ook bleekselderijstamppot met kalfsbouletjes!
waterkersstamppot & kalfsworst met venkelroomjus
hoofdgerecht | 4 personen
1¼ kg kruimige aardappelen, geschild, in stukken
2 el olijfolie
4 kalfsbraadworsten*
2 tl venkelzaad (natuurwinkel of toko)
50 ml droge witte wijn
100 ml kalfs- of runderfond**
200 g crème fraîche
1 rode ui, fijngesneden
300 g waterkers, harde steeltjes verwijderd en eventueel grofgesneden
Kook de aardappelen in een laagje water met zout afgedekt in 20-25 min. op laagste vuur gaar.
Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de worsten in 15 min. bruin en gaar. Neem de worsten uit de pan en houd ze onder een deksel warm. Bak het venkelzaad 1 min. in het bakvet. Schenk de wijn in de pan en roer de aanbaksels met een spatel los. Voeg de fond toe en laat tot de helft inkoken. Roer 1 el crème fraîche door de jus en breng op smaak met zout en peper. Leg de worsten terug in de pan en houd op laag vuur warm.
Giet de aardappelen af en vang een kop kookvocht op. Stamp de aardappelen met de rest van de crème fraîche en een flinke scheut kookvocht tot een smeuïge stamppot. Schep er de waterkers, ui en zout en peper naar smaak door.
Verdeel de stamppot over 4 borden. Leg er een kalfsbraadworst op en schep deroomjus erover.
* Kalfsbraadworsten vind je in sommige supermarkten, kies chipolataworstjes, of koop ze bij een slager.
** Vries de rest van de fond in. Ik vind porties van 50 ml handig.
Bereiden ± 30 min.
RECEPTEN STYLING EN FOODSTYLING JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE SERGE PHILIPPIBEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN
Meer delicious. recepten ontvangen? Bestel nummer 6 van delicious. hier in onze webshop. Bestel vóór 16:00 uur en krijg deze morgen al thuisgestuurd.