tropisch fruitpakketje

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

 

Alleen vlees, vis of groenten op de BBQ? Nee hoor, Mister Kitchen bewijst met dit recept dat ook het dessert van de BBQ komt. Heb je nog wat fruit in de fruitmand liggen? Maak dan je eigen no-waste-fruitpakketje!

tropisch fruitpakketje

nagerecht | voor 8 pakketjes

100 g suiker
1 stengel citroengras
4 cm gemberwortel
4 limoenbladeren (djeruk poeroet, toko)
1 verse ananas (of een blik à 400 ml)
2 mango’s
2 bananen
3 appels (bijv. Pink Lady)
sap van 2 limoenen

Zet de suiker met 100 ml water in een steelpannetje op een laag vuur. Snijd het citroengras in grove stukken en kneus deze (dan komt de smaak los). Schil de gemberwortel en snijd in zo dun mogelijke plakjes. Doe het citroengras, de gemberwortel en de limoenbladeren bij het suikerwater en laat 5 minuten koken. Haal de pan van het vuur en laat afkoelen.

Schil de ananas, verwijder de kern en snijd de rest in grove stukken. Schil de mango, verwijder de pit en snijd in stukken. Pel de banaan en snijd in stukken. Snijd de appel in acht partjes en verwijder het klokhuis. Besprenkel de stukken fruit met het sap van de limoenen.

Maak acht pakketjes in aluminiumfolie. Zeef de suikerstroop. Voeg aan elk pakketje 2 el siroop toe. Vouw de pakketjes goed dicht zodat er geen sap verloren gaat. Rooster de pakketjes ±15 min. op een matig warme bbq. Serveer direct met een bolletje vanille-ijs.

Bereiden ± 40 min.

PRODUCTIE MERIJN TOL RECEPTEN FOODSTYLING TEKST MISTER KITCHEN FOTOGRAFIE ERNIE ENKELAAR STYLING SANDRA KISSELS

Dit recept verscheen eerder in delicious. augustus 2009. Meer BBQ-recepten? Haal dan snel delicious. augustus 2013 in huis! Of zoek op deze site naar ‘barbecue’.

tropisch fruitpakketje - delicious