spare ribs

spare ribs

Netflix-avond? Mocht je verslingerd zijn aan het nieuwe seizoen van House of Cards, dan weten wij hoe je ze in stijl kijkt. Met een flink bord sticky spare ribs van Freddy’s op schoot. 

Deze ribs zijn natuurlijk niet echt van Freddy, maar wel reuze smaakvol doordat de smaak van de whisky zich diep concentreert in het vlees.

Ierse spare ribs met whiskymarinade

hoofdgerecht | 4-6 personen

2 kg spare ribs (krabbetjes), in stukken van 2-3 ribben
250 g ruwe rietsuiker of lichtbruine basterdsuiker
6 tenen knoflook, fijngesneden
2-3 el worcestersaus
4 el HP-saus
125 ml (Ierse) whisky
125 ml moutazijn*
4 takjes tijm, blaadjes afgerist
½ tl gemalen rode pepertjes
3 anijssterren

Verwarm de oven voor op 160ºC.

Schep de spare ribs in een braadslee waarin ze krap passen. Bestrooi ze met zout en peper.

Meng in een kom de suiker, knoflook, sauzen, whisky, azijn, tijm, pepertjes en anijssterren. Schenk deze marinade over de spare ribs uit en dek af met aluminiumfolie.

Rooster de spare ribs 1½ uur, verwijder het folie en rooster ze nog eens 1½ uur onder regelmatig omscheppen tot ze botermals zijn en van het bot vallen. Schep ze op een schaal en houd ze losjes afgedekt met folie warm.

Zet de braadslee op het fornuis op matig vuur en roer de jus tot hij dik en stroperig is. Schenk over de spare ribs en serveer ze.

* Moutazijn is bij sommige delicatessenzaken te koop. Of neem appelciderazijn, te koop bij supermarkten. P

Bereiden ± 30 min. / oven ± 3 uur